1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Kapı Girişlerine ve Masalara Fiyatların Konulması Vatandaşlarca Değerlendirildi

Kapı Girişlerine ve Masalara Fiyatların Konulması Vatandaşlarca Değerlendirildi

featured

BODRUM HABER – Ticaret Bakanlığı lokanta, restaurant, pastane, kafe ve benzeri yiyecek içecek hizmeti veren işletmeler için yönetmelikte değişikliğe gitti. Yeni yönetmeliğe göre fiyat listelerini giriş kapısı ve masa üstlerine koyma zorunluluğu getirildi. Alınan yeni karar 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Eski yönetmelikte bu tarz işletmelerde fiyatların müşteriler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır ve konulur ibaresi vardı.

Bodrum Sıcak Haber ekibi olarak bu hafta yeni yönetmeliği ele aldık. Bodrum’da yaşayan vatandaşlar müşteri açısından yeni uygulamayı değerlendirdi.

Yeni yönetmeliğin hem yerli hem de yabancı açısından faydalı olduğunu belirten vatandaşımız, “Bu uygulamayı gayet olumlu buluyorum. Sadece restaurant olarak düşünmemek gerek. Özellikle turizm bölgesinde ki bütün işletmelere müşteri girdiği zaman fiyatını görmesi durumunda çok daha rahat oturacak çok daha rahat alışverişini yapacaktır. Bodrum’da bu konu ile ilgili birkaç fiyatın yazıldığını diğer fiyatların yazılmadığını görüyorum. İnsanlar herhangi bir işletmeye girdiklerinde fiyatı sormadığı zaman fiyat farklı şekilde müşteriye yansıyor. Dolayısıyla hem ülkemiz için hem mekan için hem çalışan için büyük sıkıntı. Bu uygulama bence güzel bir düşünce ve hem yerli hem de yabancı için olması gerekendi. Biz turizm cennetinde yaşıyoruz. Bodrum’da turistlerin çok surat asıp döndüklerini görüyorum. Kendim de turizm alanındayım. İnsanlara bu konuyu sorduğumda gerçekten büyük sıkıntı vardı. Umarım bunu uygularlar ve bizde mutlu oluruz” dedi.

“İnsanlar cebine göre harcama yapmak istiyor”

Yeni yönetmeliğin güzel olduğunu fakat gerçek anlamda uygulanması durumunda verim alınabileceğini aktaran vatandaşımız “Yeni uygulamadan haberim vardı. Ülkemizde bu tip uygulamalar önce güzel başlıyor ve herkes uyguluyor. Bir ay kadar sürüyor ve daha sonra yavaş yavaş erimeye başlıyor. Bir restaurant iki restaurant derken kontroller de zayıflıyor.  Bu tip kurallar geldiğinde genel olarak uygulamada başarılı ülke değiliz. Gireceğiniz restaurantta neye ne kadar ödeyeceğiniz bilmeniz önemli. Ülkemiz son yıllar ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. İnsanlar cebine göre harcama yapmak istiyor. Herhangi bir sürprizle karşılaşmaması için bu uygulama güzel. Ama restaurantlar bunu önce belediye kontrolleri başladığında uygulayacak daha sonra yavaş yavaş eriyip gidecek ve uygulanmamaya başlayacak. Bu nedenle ülkemizin, belediye birimlerinin kanunları ve kuralları uygulama kısmında daha ciddi adımlar atması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Müşterinin fiyatlar konusunda önden fikir sahibi olmasının öneminden bahseden vatandaşımız, “Uygulama doğru ve gayet yerinde bir karar. Tabi gelen müşterilerin fiyatları önceden görmesi ve özellikle pahalı dönemde buna göre karar vermesi doğru olacaktır. Ticaret Bakanlığı doğru bir karar almış kutluyoruz.  Önceden bilgi sahibi olmak her zaman önemli” dedi.

“Kapıya fiyat menümü koyardım”

Bodrum’da 2000’li yıllarda restaurant işlettiğini söyleyen vatandaşımız “Gayet iyi bir uygulama. Uygulanırsa ve başarılı olursa ne güzel. Hem işletme için hem müşteri için iyi. Fiyatların gözükmesi, gerçek olması, içeriğiyle aynı fiyatlarda olması çok önemli. Geçmişte ben de restaurant işini yaptım. Kapıya fiyat menümü koyardım. İçerdeki fiyatlarla da uyuşurdu. Bu uygulama müşteriye güven verir. Gayet olumlu” dedi.

“Kendini daha güvenli hissetmesine neden olacak”

Aynı zamanda bir şef olan vatandaşımız yeni uygulamanın işletme ve müşterinin bağının güçlendireceğinde bahsetti. Vatandaş, “Bodrum’da genellikle kapılarda fiyat listelerini görebiliyoruz. Masalarda pek göremiyoruz fakat kapıda ürünlerin çeşitlerini ve fiyatlarını görebiliyoruz. Ben bir şefim ve dışarıda yapılan reklamlara göre müşteri Bodrum’u çok pahalı bulabiliyor. Müşteri birçok yere girmekten çekiniyor, sorguluyor ve kafası karışıyor. Fiyat listelerinin kapıda olması kendini daha güvenli hissetmesine neden olacak ve rahatlıkla içeriye girdiğinde ne ile karşılaşabileceğini bildiği için misafirini de alıp restauranta girebilecek diye düşünüyorum. Masalarda da olması müşteriyi daha güvenli hissettirecek. Sonuçta restaurantların fiyatları belli. Bence müşterileri ile aralarında biraz daha güçlü bağ oluşturacak. Bu uygulama ile birbirleri ile arasında daha net çizgi olmasıyla müşteriyi koruyan restaurantı da yapılaştıran bir durum haline gelir. Ben onaylıyorum” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Onedio

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kapı Girişlerine ve Masalara Fiyatların Konulması Vatandaşlarca Değerlendirildi
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler