Bodrum’da Veterinerler Hakkında Vahim İddialar

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da Geçici Hayvan Bakımevinde gerçekleşen olaylar ile ilgili Kent Konseyi tarafından yapılan basın açıklamasında   Veteriner hekimler hakkında iddialarda bulunuldu. Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu’ndan yapılan yazılı basın açıklamasında Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan iki veteriner hakkında  vahim iddialarda bulunuldu.

Yapılan açıklamada “Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde Veteriner Hekim olarak görev yapmakta olan bir kadın veteriner hekimin, kendi görev tanımı içinde bulunan, acil müdahale gereken bir kedi iki kez tekniker tarafından muayene için önüne getirilmiş olmasına rağmen 26 saat kediye müdahale etmediği ve kedinin öldüğü, aynı kadın veteriner hekim tarafından, bu kez görev ve yetkisi olmamasına , yetkili hekimce kendisine yolda olduğu ve sadece acil müdahale yapıp kendisini beklemesi söylenmiş olduğu halde, cep telefonunu açıp, ameliyat masasına koyup, youtube üzerinden kedi bacağı nasıl kesilir diye aratarak videoya bakmak sureti ile kedinin bacağını kesmeye çalıştığı, kanamayı durdurmadığı için teknikerden yardım istediği ve bacağı yanlış yerden kestiği öğrenilmiştir ve maalesef bu kedimizin de hayatını kaybettiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Bir erkek veteriner hekim tarafından ise hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu, hatta şiddet uygulandığı öğrenilmiştir. Tarafımızca edilen bilgiye göre, veteriner hekimlerin üstleri tarafından ilgili konularda tutanaklar tutularak idari soruşturma başlatılması talepli Bodrum Belediyesi Disiplin Kuruluna tüm bilgiler gönderilmiş, tanıklar ifade vermiştir. Her iki hekimin bu süreçte yıllık izne ayrıldığı ve fakat dün itibari ile yeniden bakımevlerinde göreve başladığı anlaşılmıştır.

Endişe verici olan bu gelişmeler neticesinde Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu ve Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği Avukatları tarafından veteriner hekimler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Veterinerler Hakkında Vahim İddialar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!