Bodrum’dan Hatay Arsuz’a Yola Çıktılar

featured

BODRUM HABER – Bodrumun tek yerel derneği ve aynı zamanda ilk akredite arama kurtarma derneği olan Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği üyeleri bir yıl aradan sonra afetin ilk yıldönümünde Bodrum Belediyesi’nin organizasyonu ile yeniden Hatay Arsuz’a yola çıktılar.

Dernek başkanı Cenk Ayata; “ O aydınlanmayan gece 06 Şubat 2023 tarihi saat 04.17’de gelen ihbar üzerine Bodrum, Ankara ve İstanbul’da bulunan gönüllülerimizle AFAD’ın talimatı üzerine İzmir’de toplanarak havayoluyla Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras ile koordineli bir şekilde Arsuz’a intikal ettik. Bir arkadaşımız da Kars’tan bize ulaşamadığı için Adıyaman’da kalarak burada mücadele verdi. Arsuz’da toplam üç enkazda altı gün arama kurtarma ve insani yardım faaliyetlerinde bulunduktan sonra yine AFAD’tan gelen destek talebini geri çevirmeyerek Antakya’ya intikal edip burada beş gün boyunca dört enkazda gece gündüz demeden acılı ailelerimizin acısını bir nebze de olsa hafifletmek için mücadele verdik. Arama kurtarma faaliyetleri esnasında bölgedeki eksikleri belirledikten sonra insani yardım konusuna eğilerek dört ay boyunca ihtiyaç sahiplerine destekte bulunduk. Bu büyük yıkım öncesinde de sürdürdüğümüz eğitimlerimize hız kesmeden devam ederek afet yüzünden ara vermek zorunda kaldığımız akreditasyon sürecini tamamlayarak Bodrum’un ilk akredite derneği olma gururunu da yaşadık. Şubat ayından akreditasyon sınavını tamamladığımız, araya yangınların, kayıp şahıs, mahsur kalma gibi operasyonların da girdiği yoğun dönemde özveriyle çalışan tüm ekip arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’dan Hatay Arsuz’a Yola Çıktılar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!