1. Haberler
  2. Kültür Sanat Haberleri
  3. “Hekate Seramik Sergisi” Sanatseverlerle Buluştu

“Hekate Seramik Sergisi” Sanatseverlerle Buluştu

featured

BODRUM HABER- Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “HEKATE” isimli seramik sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergi, 23 Şubat’a kadar ziyaretçilerine kapısını açmaya devam edecek.

Serginin kapısından içeri girer girmez ziyaretçileri önce hoş bir koku karşılıyor. Ardından ziyaretçiler için “KARYALI HEKATE” başlıklı sergi yazısı ile sergi hakkında kısa bir bilgilendirme söz konusu. Sergide, seramik bölümü öğrencilerin birbirinden özel ve yaratıcı tasarımları yer alıyor.

“HEKATE, Karyalı bir tanrıçadır”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sanat Tarihi Hocası Kürotor Nevin Yalçın Beldan, Hekate’yi ve seramik sergisi hakkında bilgileri paylaştı.

Beldan, “HEKATE Sergisi bugün açıldı. Sergimiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nün Sergileme adlı dersinin bir uygulaması. Öğrencilerimiz bir dönem boyunca bu sergi üzerinde çalıştılar. Öğrenciler, derslerimizde ilk önce Hekate’yi kavram olarak öğrenmeye çalışarak iyice kafalarına yerleştirdiler. Her bir iş hem öznel hem de girik bir anlatımı var.  Hekate, Karyalı bir tanrıçadır. Hekate’nin erdemlerini kendilerince öznel hale getirdiler. Karyalı olması, yerli olması bizim için çok önemli. Sergimizde koku ensterasyonu kullandık ve günlük ağacı yaktık. Günlük ağacı içeri girdiğinizde hem oranın enerjisini değiştiren hem de hoş bir koku verir ve Antik dönemden beri kullanılır. Her bir iş kendi içerisinde özel bir iş bazıları sırlı bazıları iki kez fırınlandı. Seramik gerçekten zorlu bir alan. Kavramla öğrencilerin buluşması, kendi içlerinde oturtmaları uzun bir süre aldı. Sergiyi tek başına bir yapıt olarak görüyorum. Bugün gerçekleşen serginin öğrencilerimize şans getirmesini istiyorum. Öğrencilerin kendilerine güvenmelerini ve yapabileceklerini görmelerini istiyorum. Seramik bölümü hocalarına da çok teşekkür ediyorum. Bu aşamada destekleri oldu ve umarım herkes beğenir. HEKATE sergimiz 10 gün daha devam edecek. 23 Şubat’a kadar ziyaretçilerimize açığız. Haluk Elbe Sanat Galeri’nin kendi dokusu da ürettiğimiz işlerle o kadar uyumlu ki ve bu bizim için çok önemliydi. Bu alanı o yüzden seçtik” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Hekate Seramik Sergisi” Sanatseverlerle Buluştu
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!