Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Adayı Yüksel Aslan, “Bodrum’da su yönetim planımız yok”

featured

BODRUM HABER- 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Trafo Kafe’de Bodrum Belediyesi’nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) ve Bodrum Kent Konseyi’nin Su Çalışma Grubu “İklim Değişikliği’nin Bodrum’a Etkileri ve Su Sorununa Çözümler” başlıklı ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Adayı Yüksel Aslan, ortak basın açıklamasına katıldı ve açıklamalarda bulundu.

“Yağmur hasadı çok ciddi bir şekilde yapılmalı”

Bodrum’un su sorunu hakkında açıklamalar yapan Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Adayı Yüksel Aslan, “TMMOB ve Bodrum Kent Konseyi’ne detaylı çalışmaları için teşekkür ederim. Su hayatımızda çok önemli. Bodrum’da da su sıkıntısı çok önemli bir konu. Özellikle son günlerde gündemde olan bir konu. Cumhur İttifakı olarak başkanımız Mehmet Tosun’un projelerini açıkladığı gibi bizlerin Bodrum’da su yönetim planımız yok. Su kaynaklarımızı iyi kullanamıyoruz. Gelen suyun yüzde 50’ye yakınını yolda kaybediyoruz. Bodrum halkının hepsine bir maliyet yükü ekliyor. Bunu çok kısa zaman içerisinde bertaraf etmemiz gerekiyor ve acil bir çalışma yapılması gerekiyor. Bodrum’da yer altı su kaynakları ile su teminini sağlayamayız. Yağmur hasadı çok ciddi bir şekilde yapılmalı. Şu an böyle bir çalışma yok. Bodrum’ un gelen suyun yarısı da boşa gidiyor. Dolayısıyla bu konular önemli ve bunun üzerine çalışılması gerekiyor. 2009’dan beri TMMOB’un konuyla ilgili çalışmaları var. Bu konularla hiçbir şekilde ciddiye alınıp üzerinde icraat yapılmadığı görünüyor. Artık icraat yapma zamanının geldiğine inanıyoruz. Biz Mehmet Tosun ve ekibi olarak bu konuyu kısa sürede çözebileceğimize inanıyoruz. Çünkü bizim de bu projede su tanıtım planı ile hem atık suyu hem de su kaynaklarımızın doğru kullanılması için planımız var. İnşallah bunu kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Adayı Yüksel Aslan, “Bodrum’da su yönetim planımız yok”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!