Gençlik Şiir Şöleni’nin Sekizincisi Düzenlendi

featured

BODRUM HABER- 21 Mart Dünya Şiir Günü kapsamında Trafo Kafe’de  Bodrum Kent Konseyi Şiir Çalışma grubu tarafından bu sene Gençlik Şiir Şöleni’nin sekizincisi düzenlendi.

“Türk ve Dünya Şairlerinden Seçmeler” şiir dinletisinin gerçekleştiği programın açılış konuşmasını Bodrum Kent Konseyi Şiir Çalışma grubunun temsilcisi Firdevs Şengül gerçekleştirdi. Her yıl farklı şairin konuk olarak katıldığı dinletinin konuk şairi olarak Cem Seyhun Ünbay katıldı. Şiir dinletisi iki oturumdan oluştu. Dinletiye Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Kent Konseyi Şiir Çalışma grubunun temsilcisi Firdevs Şengül, Bodrum Belediyesi’ne ve Kültür Sanat İşlerine teşekkür etti. Konuşmasında Amerikalı bir şairin sözlerini dile getiren Şengül  “Bir fikrimi her yıl tekrar ediyorum ve bu sene de söylüyorum. Şair ‘Eğitimci olsaydım ilkokullarda öğretmenin yanına bir de şair verirdim’ demiş. Şiirin gelecek nesilleri nasıl etkilediğini bence çok güzel ifade ediyor”dedi.

Açılış konuşmasının ardından ilk oturumda İzmir doğumlu şair Cem Seyhun Ünbay,  “Çok güzel bir gündeyiz. 21 Mart’ın  ismi 2 güzel Türk insanın  düşüncesinden  yola çıkılarak ’21 Mart Dünya Şiir Günü’ olarak konuldu ve bütün dünyada kutlanıyor.Bugün aynı zamanda Nevruz Bayramının olduğu gün” dedi. Ünbay, dinleyicilere şiire dair anlatımlarda bulundu ve şiirler okudu.

Dinletinin ikinci oturumunda ise
toplamda 6 okul(lise ve üniversite) olmak üzere, 36  performans öğrencisi tarafından şiir dinletisi gerçekleştirildi.


0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gençlik Şiir Şöleni’nin Sekizincisi Düzenlendi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!