Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı Kitabı Tarifleri Sunuldu

featured

BODRUM HABER – Muğla Mutfağı’nın eski çağdan bu yana gelişimi, bulunan kalıntılar ve bu anlamda yapılan çalışmalarla günümüze sunulması, yöresel yemeklerin bir kitapta toplanması, Muğla mutfak mirasının tanıtımı ve markalaşması, bölgede gastronomi turizminin canlandırılması hedeflenerek oluşturulan kitabın ön lansman ve tadım etkinliği gerçekleştirildi. Kitapta yer alan 41 tarifin içinden oluşturulan özel menü ile her yemeğin mitolojisi anlatıldı.

Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı kitabı; Muğla Valiliği koordinesinde, MSKÜ, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapurcuk İşletmesi, MUTSO işbirliği ile; kitap yazımı proje koordinötü Muğla Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Uzmanı Doç.Dr. Buket Ballıel Ünal, Editörler Girişimci ve Kapurcuk Marka Direktörü Av. S. Ece Baysal, Öğr Gör. Dr.Selma Atabey, Öğr Gör. Dr. Alper Gölbaşı, tüm kazı başkanları ve bölüm yazarları ile oluşturulmuştur.
Kitap içeriğinde; tüm kazı başkanlarından bölgelerine ait yemek kültürü verileri, bölüm yazarları tarafından kaleme alınan ilçenin coğrafi konumu, demografik özellikleri, tarihi, yazarın kazı çalışmalarını yürüttüğü alanlarda yapılan kazılar sırasında tespit edilen arkeolojik veriler, arkeolojik ve etnografik veriler öne çıkarılarak çalışma alanında Muğla mutfağının gelişiminde pay sahibi olan yazılı kaynak, arkeolojik verileri (materyal kültür verisi), gelenek veya sözlü tarih anlatımları, editörler tarafından yazılan ürün bazlı bölümleri, mutfağımızı yüzyıllardır zenginleştiren ürünleri ve tarihten bugüne yemek tarifleri yer almaktadır.

Tadım etkinliği sonrası; Muğla Valisi Sayın Dr. İdris AKBIYIK; Kazı başkanları, arkeoloji alanında ve gastronomi alanında uzman heyetten oluşan bir komisyon ile mutfak kültürüne ait mirasın korunması ve yaşatılması için oluşturulan bu eserde emeği geçen, Türkiye Yüzyılında Muğla’nın turizmin parlayan yıldızı haline gelmesini sağlayan herkese teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı Kitabı Tarifleri Sunuldu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!