İmece Usulü Temizlik

featured

BODRUM HABER – Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çömlekçi Muhtarlığı iş birliğinde imece usulü ot temizleme ve ağaç budama çalışması yapıldı.
Çömlekçi Muhtarlığının girişimleriyle Bodrum Belediyesi ve vatandaşlar tarafından Çömlekçi Mahallesinde geniş çaplı temizlik çalışması gerçekleştirildi.
Temizlik çalışmasına Çömlekçi Mahalle Muhtarı Mustafa Savaş ve mahalle yaşayanları ile Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri katıldı. Genel temizlik çalışmasında köy meydanı ve köye ulaşan güzergahların ağaç dallarının kesimi, ot biçimini ve genel temizlik yapıldı. Belediye bünyesinde bulunan açık kasa araba ve süpürge aracı da temizlik çalışmasında kullanıldı.
Mahalle genelinde 4.500 metre alan temizlenirken 130 kg plastik atık, 3.200 kg bahçe atığı ve ağaç dalı toplandı.
Geçmişten günümüze ihtiyaç olan işlerin el ele, iş birliğinde yapıldığını belirten Mahalle Muhtarı Savaş, “Vatandaşlarımız ve belediyemizin destekleriyle mahallemizi daha temiz ve yaşanabilir yapmak istedik. Eskiden her işimiz imece usulüyle yapılırdı. Düğünler, bayramlar, meydan temizlikleri, sokak bakımları. Yine aynı geleneği sürdürmek gerekiyor.” dedi.
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise, “Muhtarımız Sayın Mustafa Savaş’ın talebiyle halkımızla iş birliğinde temizlik çalışması yaptık. Her zaman savunduğumuz gibi bugün de aynı şeyi savunuyoruz: Daha temiz, daha yaşanabilir bir kent için kenetlenmeye ihtiyacımız var. Bu çalışmaların diğer mahallelerde de el birliğiyle yapılması bizleri mutlu edecektir. Katılım gösteren herkese teşekkür ederim.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmece Usulü Temizlik
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!