1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. BGC’den Bahçeşehir Koleji Öğrencilerine Eğitim

BGC’den Bahçeşehir Koleji Öğrencilerine Eğitim

featured

BODRUM HABER – Bodrum Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri Bahçeşehir öğrencilerine Bodrum ilçe Milli Eğitim müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Bahçeşehir kolejinde 9/10/ ve 11 sınıflara yönelik medya okuryazarlığı ve gazetecilik mesleki tanıtımı konusunda seminer verildi.
Hem teorik hem de uygulamalı olarak yapılan uygulamada öğrenciler Bodrum Sıcak Haber canlı yayın aracından yapılan uygulamada teknik bilgileri Selim Turan’dan aldı.
İlk olarak konferans salonunda yapılan programda BGC yönetim kurulu üyesi Fırat Akay medya okur yazarlığı, teyit, dezenformasyonla mücadele, yeni nesil gazetecilik, dijitalleşen habercilik ve haberciliğin önemli değerleri üzerine eğitimler verdi. Görsel destekli yapılan eğitimlerde daha sonra yönetim kurulu Selçuk Aslan gazeteciliğin tarihsel sürecini, gazeteci kimdir ve nasıl olur sorularına cevaben hangi bölümlerde hangi üniversitelere gidileceğini hangi fakültelerden eğitim alabilecekleri ile ilgili teorik olarak anlatımlarda bulunup bilgiler verdi. Konferans salonunda daha sonra gazeteciliğin teknik ekipmanları mikrofon, kamera fotoğraf makinesi gibi ekipmanların tanıtımı yapıldı. Ulusal kanallarda yapılan canlı yayın örnekleri izletildi. Programın 2. Ayağında BGC yönetim kurulu üyesi Selim Turan’ın yayın grubuna ait olan Bodrum Sıcak Haber canlı yayın aracında bir canlı yayın uygulaması yapıldı. Kameraman muhabir spiker şeklinde yapılan eğitimlerde reji tanıtımı yapıldı. Bir canlı yayın süreci televizyona nasıl aktarılıyor, canlı yayın aracı üzerinden anlatılarla birlikte gerçekleştirildi. Akabinde hem muhabir hem spiker olan öğrenciler, doğrudan uygulamalı şekilde eğitimlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BGC’den Bahçeşehir Koleji Öğrencilerine Eğitim
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!