Bodrum’da Hıdırellez Şenlikle Kutlandı

featured

BODRUM HABER – Kumbahçe Muhtarlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Gıda A.Ş, Bodrum Kent Konseyi Bodrum Ticaret Odası ve birçok kurum ve kuruluşun destekleri ile düzenlenen Bodrum Hıdırellez Şenliğine binlerce kişinin katılımı ile Kumbahce Giritli Teyze tesislerinde gerçekleşti. 

Bodrum Mandalin Çiçeği Derneği Başkanı Didem Pekdemir tarafından organizasyonu gerçekleştiren etkinlikte 8 farklı STK’ da destek verdi. 

Pek çok  kurumun sponsorluğunda uzun ve disiplinli bir çalışma sonucu hayata geçen şenliğe, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’in de aralarında olduğu binlerce kişi katıldı.

Özenle seçilmiş yiyecek ve el sanatları ve hediyelik eşya stantlarının açıldığı etkinlik alanında çeşitli gösterilerde gerçekleştirildi. Yarışmalar arasında  kıyafet tasarımı ve halat çekme ve pek çok yarışmalarında yer aldığı etkinlikte yerel sanatçılar da konserleri ile güne renk kattı. Etkinliğe katılanlar, temsili dilek ağacına bez ve kurdele bağlayıp dilek diledi. Şenlikte yakılan ateşten anlayanlar günün anlam ve önemini bir kez daha gerçekleştirdi. Yakılan Ateş üzerinden atlayanlar hem dileklerini diledi hem de eğlence bir gün yaşadı.

Bodrum Mandalin Çiçeği Derneği Başkanı Didem Pekdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bodrum Belediyesi, Bodrum Gıda A.Ş. destekleri ile Kumbahçe Muhtarlığın ev sahipliğinde düzenledikleri şenliğe binlerce kişinin ziyaret ettiği belirtti. Kendilerinin de bu kadar büyük bir katılım karşında hem çok mutlu olduğunu hem de Bodrum’da bu kadar

Kalabalık katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pekdemir Hıdırellez ritüelleri, şamanik dans, su ritüeli, Hıdırellez suyu ve ateş yakma ritüelleri ile gerçekleştirilen dilek yasasının yapıldığı etkinlikte gelen misafirlere ücretsiz Hıdırellez pilavının da ikram edildiğini söyledi.

 

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Hıdırellez Şenlikle Kutlandı

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!