Dağlarca Çağlar Sezon Değerlendirmesinde Bulundu

IMG-20240506-WA0069

BODRUM HABER –  Bodrum Çağdaş Spor Kulübü Başkanı Dağlarca Çağlar sezon değerlendirilmesi ve önümüzdeki yıllardaki hedefleri ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çağlar, Sezonda çok güzel bir başarı elde eden Bodrum Kadın Basketbol takımını ve yönetiminden teknik ekibi ve oyuncularını tebrik etti.

Dağlarca Çağlar sözlerine şu şekilde devam etti. Basketbol Ligi’nde bizi destekleyen hem Bodrum hemde Muğla taraftarına çok teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sene başında konuşmuştuk 20 aylık bir serüvenin sonucunda biz süper lige geldik. Üzerinden aşağı yukarı 10 ay geçti ve süper ligde 1 yılımızı tamamladık. İyisi ile kötüsü ile güzel bir tecrübe edindiğimiz bir yıl oldu. Büyük camiyaları bölgemize getirdik. Avrupa takımları olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe’yi Muğla ya getirdik. Lige renk verdiğimizi düşünüyorum. Son ana kadar mücadelemize devam ettik Son 2 hafta ligden düştüğümüz kesinleşti. Ama o haftalara kadar elinizden ne geliyorsa lige renk katmak için elimizden ne geliyorsa herşeyi yaptık.

Sorunlarınızda vardı. Bunlardan biri tabii ki salon problemi idi.  Sonuçta biz bir Bodrum takımı olarak yola çıktık. O heyecan ve sinerji ile biz 2 yılı çok başarılı bir şekilde geçirdik. Geldiğimiz noktada biz geçtiğimiz yaz ortalarında Türkiye Basketbol Federasyonu tarafında görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Daha sonra ilerleyen süreçte Bitez’deki tesislere izin verilmeyeceği söylendi.

Bu doğrultuda gerek TBF gerek Spor Bakanlığı gidebileceğim her makama gittim. Elimden geldiğince tek başıma izinleri almaya çalıştım ve Muğla’da oynama karar çıktı. Karar sonrası apar topar Muğla salonunu hazırlamamız gerekiyordu. Orada da eksikler vardı. Bir şekilde bu dezavantajlı serüvene başladık ama 30 maçı tamamladık.

Bir diğer vurgulamak istediğim yer altyapı faaliyetlerimiz. Altyapıda.    200′ den fazla oyuncumuz var. Bazıları akademi kısmında bazıları alt yapı kısmında. 2 antrenörümüzü Milli takıma yolladık alt yapıdan. 1 tane oyuncumuzu milli takım kampına yolladık. Çok yeni bir altyapı oluşumu dayız . Altyapı oluşumu uzun vadeli bir olaydır. Biz işin başındayız ama kendi gençlerimizi kendi oyuncularımızı yaratmak arzusu ile yola çıktık. Çocuklarımıza basketbolu tanıtma amacı ile yola çıktık. Bu gaye ile de devam edeceğiz. İnşallah A takımında da alt yapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuları göreceğiz. Artık Türkiye Basketbol ligindeyiz. Fiili adı ile ikinci ligdeyiz. Tekrardan bölgeye heyecan katacak bir takım yaratacağız. Hedefimiz play offlara kalmak. 

 

Exit mobile version