1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Kuraklıkla Mücadelede Hidroponik Tarım Çalışmaları

Kuraklıkla Mücadelede Hidroponik Tarım Çalışmaları

featured

BODRUM HABER – Bodrum Belediyesi, “17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü” kapsamında hidroponik tarım çalışmalarına başladı.

Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kuraklıkla mücadele ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek amacıyla FrontAG Nexus Projesi kapsamında hidroponik sistem hayata geçiliyor.

2023 yılında başlayan FrontAG Nexus Projesi, iklim değişikliği ve su kaynaklarının sınırlı olması gibi zorluklarla mücadele etmeyi amaçlıyor. İleri tarım teknolojilerini teşvik eden Avrupa Birliği projesi su, enerji, gıda ve ekosistem (WEFE) kaynaklarının verimli kullanımıyla Akdeniz bölgesindeki tarım sistemlerinin sürdürülebilirliğini artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında, bitkilerin toprak yerine besin çözeltileri içinde yetiştirildiği, su kullanımını minimuma indirerek verimliliği artıran tarım yöntemi sağlayan hidroponik sistem kurmak için harekete geçildi.

Hidroponik sistem, bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinleri doğrudan sağlarken su kullanımını ve atık üretimini minimize ediyor. Pilot uygulama olarak başlatılan hidroponik sistem ile su tasarrufu sağlayan teknolojileri yaygınlaştırmak, bölgedeki tarım uygulamalarının verimliliğini artırmak ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmak hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kuraklıkla Mücadelede Hidroponik Tarım Çalışmaları

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!