1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Yalıkavak Balıkçı Barınağı İddialar ile Yine Gündemde

Yalıkavak Balıkçı Barınağı İddialar ile Yine Gündemde

featured

BODRUM HABER – Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde bulunan Yalıkavak Balıkçı Barınağı, yeni yapılan düzenlemelerle bir kez daha gündemde. Sahilde oluşturulan ucu sivri ve alçak çitler, esnafın tepkisine neden oldu.

Daha önce sahildeki yürüyüş yolunu kapatan kooperatif yönetimine Yurttaş İnisiyatifi eylem yaparak tepki göstermiş, kooperatif üyeleri ile eylemciler arasında tartışmalar yaşanmıştı. Aradan geçen birkaç yılın ardından, bu kez aynı çitlerin 15-20 santimetre dışına ucu sivri yeni bir çit çeken kooperatif yönetimine esnaflar yeniden tepki gösterdi. Mahallenin dokusuyla uyuşmayan ve ucu sivri olduğu için özellikle çocuklar başta olmak üzere vatandaşlar için tehlike arz ettiği iddia edilen bu çitlerin sokak hayvanlarının da yaralanmasına neden olabilir.

Bölge esnafının diğer bir iddiası ise, su ürünleri kooperatifi tarafından işletilen barınakta balıkçı tekneleri dışında çok sayıda teknenin bağlanmış olması. Motoryatlar ve yelkenlilerin bağlandığı balıkçı barınağının adeta mini bir marinaya dönüştüğü belirtiliyor. Balıkçıların, yüksek bağlama ücreti veren lüks tekneler karşısında barınaklarda yer bulmakta zorlandıkları ve bağlanma imkanı bulamadıkları iddia ediliyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar yetkili mercilerden konu ile ilgili destek ve yardım bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yalıkavak Balıkçı Barınağı İddialar ile Yine Gündemde
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!