1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Annesini Öldüren Sanık İçin 24 Yıl Hapis Cezası İstendi

Annesini Öldüren Sanık İçin 24 Yıl Hapis Cezası İstendi

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da geçtiğimiz sene annesinin boğazını keserek öldüren 16 yaşında D.D. için 24 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 16 yaşındaki sanık için “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadın yakınına karşı tasarlayarak öldürme” suçundan, 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Geçen sene 24 Kasım 2023 günü Umurça Mahallesi Yaka Sokak üzerinde meydana gelen olayda, Figen Bezmez(47), boşandığı eşinden olan oğlu D.D.’yi görmek için oturduğu eve gitmiş, İddiaya göre bir süre sonra eve gelen ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen oğluyla aralarında tartışma çıkmıştı. Kapıyı kilitleyen bıçakla annesine saldıran D.D.’den Kaçma çabaları sonuç vermeyen Figen Bezmez, boğazı ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı bıçak darbeleri ile ağır şekilde yaralanmış, Kısa süre sonra güçlükle ayağa kalkan Bezmez, kilitli kapıyı açarak dışarı çıkıp, yardım istemişti. İhbar üzerine olay yerine gelen  112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Bezmez’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmişti.

İhbar üzerine olay yerine gelen Polis tarafından gözaltına alınan D.D., karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Olayın ardından tutuklu sanık D.D., için hazırlanan 2 sayfalık iddianamede  ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadın yakınına karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan, 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianameye göre; Oğullarıyla birlikte Yaka Sokak’ta yaşayan Figen Bezmez, D,D.’nin kendisini evde istememesi üzerine otelde konaklamaya başladı. Bezmez, zaman zaman oğlunun yaşadığı eve gidip yemek ve temizlik işleri gibi ihtiyaçlarını giderdi. Kadının küçük oğlu E.D. ise gündüzleri annesinin yanına gittiği ve geceleri uyumak için ağabeyinin yanına geldiği kaydedildi. 16 yaşındaki D.D.’nin olaydan bir gün önce spor salonunda spor yaptığı sırada başının döndüğünü annesine söylemesi üzerine, annesi sağlık ocağına giderek kan tahlili yaptırma teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden D.D., annesi ile birlikte sağlık ocağına gidip kan verdi. Tahlil sonuçlarına baktığında D Vitamini değerine bakılmadığını gören D.D., annesine kızıp bağırmaya başladı. Anne Bezmez, bunun üzerine tekrar sağlık ocağına gittikten sonra oğlunu telefonla arayarak kan değerleri arasında D vitaminine bakılmadığını söyledi. Öfkeye dönen D.D.’nin “Sen benden boş yere 4 tüp kan aldırdın, ben de senden 4 tüp kanını akıtacağım, eve gel” dediği belirtildi. Oğlunun durumundan endişelenen Bezmez, otele gelip küçük oğlu E.D. ve otel çalışanı bir kadınla oğlunun yaşadığı eve gitti. İddianamede yer alan detayda, D.D. sadece annesi Bezmez’i eve aldı. D.D. daha sonra eve gelen annesini yumrukla darp etti ve evin kapısını kilitledi. Anne Bezmez’in ise, ‘Kapıyı aç, kilitleme ne olursun, yapma oğlum özür dilerim’ dediği belirtildi. O sırada otel çalışanı kadın ile küçük oğlu E.D. evin kapısını açmaya çalıştığı sırada kapı açıldı. Bezmez boğazı kesik halde dışarı çıktı ve evinin önüne yığılarak olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi. İddianamede yer alan otopsi raporunda Bezmez’in boyun bölgesinde 4, 7 ve 15 santimetre olmak üzere 3 farklı kesinin olduğu belirtildi. İddianamede ayrıca, D.D.’nin emniyette suçunu kabul ettiği tutuklama safhasında çıkarıldığı mahkemede susma hakkını kullandığı ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Annesini Öldüren Sanık İçin 24 Yıl Hapis Cezası İstendi
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler