1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Kaymakam Çit ve Başkan Mandalinci Yangın Bölgesinden Açıklamada Bulundular

Kaymakam Çit ve Başkan Mandalinci Yangın Bölgesinden Açıklamada Bulundular

featured

BODRUM HABER – Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, yangın bölgesine giderek söndürme çalışmaları ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Kaymakam Çit, “çok üzücü bir yangın haberi ile buraya geldik. Orman teşkilatımız ciddi müdahale yapıyor. 8 uçak 10’dan fazla helikopter Orman bölge müdürlüğü 300’den fazla orman bölge müdürlüğü elemanları, Belediyemiz elemanları ile yangına müdahale ediyoruz. Ekiplerle bölgede yangını kontrol etmeye çalışıyoruz. Etrafı çevrildi. Köylerimize zaten mahallemize inmedi can mal kaybı yok ben emeği geçen herkese orman teşkilatımız başımızda olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi. Yangının çıkış sebebi ile ilgili kolluk kuvvetlerinin çalışma başlattığını belirten Çit, “soğutma bittikten sonra jandarmamız onu tespit çalışmalarına başlayacak” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci yangın ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı. Mandalinci “Bugün saat on dört on beş sıralarında Pınarlı Belen’de Çamlık Mahalleleri arasında Kaplandağ mevkisinde bir orman meydana geldi. Yangının meydana geldiği bölge sarp bir arazi olduğu için maalesef ki karadan müdahale edemedik. Ancak devletimizin imkanlarıyla Sayın Kaymakamımızın liderliğinde olduğu ilişkilerimiz yaklaşık olarak üç saat sonra burada çalışıyor ve on tane sekiz tane helikopter yangına ilk andan beri müdahale ediyor. Allah devletimize zeval vermesin. Çok etkin bir çalışma yürü Arkadaşlarımız burada. Yaklaşık olarak iki yüz elli şortun üzerinde bir şort ile yangına müdahale edilme çalışmaları devam ediliyor. Kısmen kontrol altına alınabiliyor. Ancak bildiğiniz gibi bölgenin hem dağlık olması hem de rüzgarın çok değişken yönlerden esmesi nedeniyle yangını yer yer kontrolden çıkıp tekrar büyüme eğilimi gösteriyor. Ancak erişebilen yerde on arazözde otuz üç otuz üç aradır. On tankerimizle beraber üç yüz orman işçimiz erişebildiği her noktada yangına karadan da erimek için elinden gelen bütün çabayı sergiliyor. Ben burada yangına ilk andan beri etkin bir şekilde mücadele ve müdahale eden Sayın Kaymakamımıza tarım işçi müdürlüğümüze, tarım il müdürlüğümüze, belediye personelimize, destek hizmetleri müdürlüğü ve tabii ki cefakar orman işçilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Ve tabii ki havada yangınla mücadele eden ateş kuşlarımıza helikopter pilotlarımıza, uçak pilotlarımıza da emekleri katkıları için çok teşekkür ediyorum. Allah devletimizden razı olsun. Bu ormanların yanmaması için bir metrekare bile orman alanını kaybetmememiz için etkin çalışmamız sürmeye devam edecek. Yangın dediğim gibi kontrol altı almak için etkin mücadele veriyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaymakam Çit ve Başkan Mandalinci Yangın Bölgesinden Açıklamada Bulundular
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!