1. Haberler
  2. Kültür Sanat Haberleri
  3. Karyalı Kadınlar “Ebedi Yemin” Oyununa Büyük İlgi

Karyalı Kadınlar “Ebedi Yemin” Oyununa Büyük İlgi

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da tarihi Myndos Kapısı’nda  sahnelenen Karyalı Kadınlar “Ebedi Yemin” isimli  oyun, kalabalık bir katılım ile izlendi. Oyun öncesinde  Ressam Perihan Aktaş’ın yaptığı karma resim sergisi düzenlendi.

Bodrum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Tiyatro Topluluğu Alper Boğatemür yazıp yönettiği “Ebedi Yemin” oyununu sanatseverlerle buluşturdu. Oyunu izlemeye gelenler Toprağına, töresine, coğrafyasına, canıyla, kanıyla sahip çıkan Karya’lı Kadınların yaşamlarını günümüzde izleme olanağına sahip oldu.

Gümbet’te bulunan tarihi Myndos Kapısı’nda oynanan Karyalı Kadınların Ebedi Yemini’ni çok sayıda sanatsever izledi.

Bodrum yöresinin en eski sakinlerinden Karyalılara ait olan oyunda konu; kadınların  yeminleri üzerine bir tören şeklinde ilerledi.  Oyunda, Zuhal Cengiz, Gülsüm Arslan, Jinet Zalma, Figen Yıldırım, Semra Özdemir, Sıla Ay, Aytül Özveren, Gülten Can, Helin Yılmaz ve Poyraz Kokmaz rol aldı.  Kostümlerin Serpil Gökdere tarafından hazırlanan oyunun müzikleri  Aşkıdil Özgür tarafından bestelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karyalı Kadınlar “Ebedi Yemin” Oyununa Büyük İlgi
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!