1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Günlerdir Suyu Kesilen Üreticiler; “Akgedik Suyu Bizim Eylemi Yaptı”

Günlerdir Suyu Kesilen Üreticiler; “Akgedik Suyu Bizim Eylemi Yaptı”

featured

BODRUM HABER – Milas  Yusufça Mahallesi’nde, vatandaşlar 5 gündür  tarımsal sulama için kullanılan suyun Bodrum’a verildiği iddiasıyla eylem gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 5 gündür suları kesik olan Yusufça Mahallesi’ndeki Akgedik Barajı’ndan gelen suyun kendilerine bile yetmediğini belirten mahalle sakinleri, Milas’a ait olan suyun başka bir bölgeye aktarılmasına karşı çıkarak, MUSKİ’ye ait bir tesisin önünde toplanarak MUSKİ yetkilileinre tepki gösterdiler. Eylem sırasında, Bodrum’a su aktarımını durdurmak amacıyla tesisin çalışmasını engelleyen vatandaşlar, suyun Milas tarımı için hayati önem taşıdığını vurguladılar.

Mahalle sakinleri, Milas için yapılan Akgedik Barajı’nın suyunun, tarımsal üretimlerini desteklemek için ayrıldığını belirterek, suyun Bodrum’a aktarılmasını istemediklerini ifade ettiler. Su sıkıntısının Milas’taki tarımsal faaliyetleri olumsuz etkilediğini dile getiren üreticiler, tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar;  “Milas için yapılan barajın suyunu nasıl Bodrum’a veriyorsunuz? Bizim ürünlerimiz susuz kalıyor. Bodrum’da millet havuzlarını doldurup doldurup boşaltıyor bu nasıl iş biz suyumuzun Bodrum’a verilmesine karşıyız Akgedik’te suyu da bizim hiçbir yere veremezsiniz” dediler.

MUSKİ yetkilileri ise yerinde yapılan inceleme sonucunda şu açıklamada bulundu. “Meydana gelen patlama ile ilgili çalışma yapmak üzere buraya geldik. Arızanın en kısa sürede giderilmesi için çalışmalara başladık. 12 milyon küp suyumuz var. 7 milyon metreküpü Milas’taki üreticilerimiz için. 5 milyon metreküpü ise bize ayrılmış durumda üreticilerimiz için bir sıkıntımız yok yeterli suyumuz var” dediler.

kaynak: habermilas

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Günlerdir Suyu Kesilen Üreticiler; “Akgedik Suyu Bizim Eylemi Yaptı”
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!