1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Levent Arkan İdari Para Cezasına Çarptırıldı

Levent Arkan İdari Para Cezasına Çarptırıldı

featured

BODRUM HABER – Levent Arkan’ın, Aydın Ayaydın’a yaptığı hakaret suçu ile ilgili  duruşmanın 1. celsesi bugün Bodrum 2. Asliye mahkemesinde  görüldü. Arkan konu ile ilgili suçlamaların hepsini ret ederek kendisine komplo kurulduğunu iddia etti.

Edinilen bilgiye göre, Bugün  Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 1. celsesi görülen davada, sanık Levent Arkan, Aydın Ayaydın’a hakaret suçundan 9.000 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, suçun sabit olduğunu ve sanığın hakaret içerikli ifadeleri sarf ettiğini belirtti.

12 Eylül 2024 tarihinde Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, reklamcı Levent Arkan, Aydın Ayaydın’a yönelik hakaret suçundan yargılandı. Sanık Levent Arkan ve avukatları Eren Polat Kutlu ile Taner Akıncı’nın katıldığı duruşmada, mahkeme önceki mahkumiyet kararına yapılan itiraz üzerine yargılamanın yeniden başladığını duyurdu.

Sanık Savunmalarında İddiaları Reddetti

Duruşmada söz alan Levent Arkan, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Arkan, daha önce verdiği ifadelerini tekrar ederek, “Bu kayıtlar uydurma kayıtlardır. Ben müştekiye hakaret etmedim. Kendisini severim ve saygı duyarım. Beraatimi talep ediyorum,” dedi.

Sanığın avukatları da, iddianamenin hukuka aykırı ve delillerin somut olmadığını savunarak müvekkillerinin beraatini talep etti. Avukat Taner Akıncı, “İddianamede suç tarihi ve mecrası belli değildir. Suç unsurları oluşmadığından TCK 125/2. maddesi uygulanamaz,” şeklinde konuştu.

İddia Makamı: Suç Sabit

Mahkeme, dosya kapsamındaki delilleri ve müşteki Aydın Ayaydın’ın beyanlarını değerlendirdikten sonra, suçun sabit olduğuna kanaat getirdi. İddia makamı, sosyal medya platformu YouTube’da paylaşılan ses kaydında, Levent Arkan’ın müşteki Ayaydın’a yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandığını ve suçun unsurlarının oluştuğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık Levent Arkan’ın 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 125/1. maddesi uyarınca hakaret suçundan 9.000 TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanığın ekonomik ve sosyal durumu göz önünde bulundurarak cezanın takdiren 150 gün adli para cezası olarak belirlenmesine hükmetti.

Sanığın Avukatları Karara İtiraz Edecek

Mahkeme kararının ardından, sanık avukatları Eren Polat Kutlu ve Taner Akıncı, kararın hukuka aykırı olduğunu belirterek istinaf yoluna başvuracaklarını açıkladı. Avukat Kutlu, “Müvekkilimizin suçsuz olduğunu düşünüyoruz. Karara itiraz edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Mahkemenin gerekçeli kararı 15 gün içinde yazılacak ve taraflara tebliğ edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Levent Arkan İdari Para Cezasına Çarptırıldı
Yorum Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!