1. Haberler
  2. Kültür Sanat Haberleri
  3. Battaglia & Temel İkilisinin Konseri İle Festival Sona Erecek

Battaglia & Temel İkilisinin Konseri İle Festival Sona Erecek

featured

BODRUM HABER – 21. Gümüşlük Müzik Festivali’nin Suda Konserleri, İtalyan piyanist Stefano Battaglia ve Saksafoncu Tamer Temel’in birlikte sahne alacakları konserle son bulacak. Bu yıl festivalin Gümüşlük’teki merkezinde gerçekleşen Suda konserleri kapsamındaki yedinci konserde İtalyan ve Türk ikili, izleyiciye unutulmaz bir repertuvar sunacak.

Festivalin ruhunu bestelere ilham verecek

İlk kez beraber sahne alacak Stefano Battaglia ve Tamer Temel, festival kapsamında katılacakları yedi günlük bir sanatçı rezidans programının sonunda festivalin ruhundan ve mekanından aldıkları ilhamla oluşturdukları yeni bestelerini dinleyiciyle paylaşacaklar. Bu rezidans projesinin ikinci ayağını ise ikilinin İstanbul’da Pür Records Stüdyoları’nda yapacakları albüm kaydı oluşturacak. Festivalde dinleyicilerle ilk kez paylaşacakları çalışmalarının geniş kitlelere ulaşmasına olanak sağlayacak bu kayıt, aynı zamanda Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında tüm dijital platformlarda yer alacak.

Gümüşlük’te kapanış konseri, Gülsin Onay ve Erkin Onay ikilisinden; Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, bu yıl da görkemli bir konserle son bulacak. Festivalin kapanış konserinde Keman Sanatçısı Erkin Onay’la sahneyi paylaşacak olan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, 9 Eylül Pazartesi akşamı tarihi taş ocağında hayranlarının karşısına çıkacak…

Kapanış konserinde etkileyici program

21.Gümüşlük Müzik Festivali’nin kapanış konserinde izleyici karşısına J. Haydn’dan seslendirecekleri, “Andante con variazioni, Fa minör, Hob.XVII No.6” adlı eserle çıkacak anne – oğul Onaylar, bu eserin ardından W.A. Mozart’tan, “Keman ve Piyano için Sonat, Si Bemol Majör K378/317d” adlı yapıtı seslendirecek. Bu yapıtta yer alan bölümler, “Allegro moderato”; “Andantino sostenuto e cantabile”, “Rondo. Allegro”dan meydana geliyor. Programda son iki eseri E. Elgar’dan seslendirecek olan ikili, sırasıyla: “– In Smyrna” ve ardından, “Allegro. Risoluto”; “Romance. Andante” ve “Allegro non troppo” bölümlerinden oluşan “–Keman ve Piyano için Sonat, Op. 82” adlı yapıtla izleyici karşısında olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Battaglia & Temel İkilisinin Konseri İle Festival Sona Erecek
Yorum Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!