1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Yıkım Anında Gerginlikler Yaşandı

Yıkım Anında Gerginlikler Yaşandı

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da daha önce de yıkım kararı çıkan kaçak yapıların bugünkü yıkımlarında yine ekiplerle mahalle sakinleri arasında gerginlikler yaşandı. Yaşanan gerginlik anında birkaç kişi polis ve zabıta ekiplere taşla saldırıda bulundu. Polis ve zabıta ekiplerine taş ve sopalar fırlatılması üzerine, Polis gerginlik yaratanlara biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Mahallede ortalığın yatışmasının ardından Bodrum Belediyesi’ne gidilerek şikayette bulunuldu. Bodrum belediyesi ekipleri Yakaköy Mahallesi’nde daha önce de yıkılmak için gidilen bir kaçak yapının yıkımı için sabah saatlerinde aynı bölgeye giderek iş makineleri ile kaçak yerlerin yıkımına başlandı. Yıkım haberi alan vatandaşlar bölgeye gelerek yıkım engellemeye çalıştı. Bölgede çıkan olaylar üzerine yapılan ihbarın ardından bölgeye çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekiplerle vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında gruptan birkaçını ekiplere taşlı saldırıda bulunduğu görüldü. Polis ekipleri ise şahıslara biber gazıyla müdahale etti çok sayıda kişi biber gazından etkilenerek fenalaştı. Çıkan olaylarda yıkım için gelen iş makinesinin ön camı kırıldı.
Olayların yatışmasını öncülük eden Yaka köyü muhtarı Gürcan Aygün ve birkaç kişiden oluşan heyet başkan Tamer Mandalinci’yi makamında ziyarete gitti. Başkan Mandalinci’nin izinde olması sebebiyle yerine başkan vekili Kanat Özsert ile görüşmeler yapıldı. Belediye yetkileri ile görüşme sonrası dışarıda bekleyen kalabalığa konuşan Yakaköy muhtarı Gülcan Aygün şunları dile getirdi;
Aygün “ önümüzdeki günlerde Başkanım beni arayacak ben de mahalle sakinleri alıp geleceğim ve Başkanımıza derdimizi anlatacağız. Ben inanıyorum ki bu iş çözülecek şimdilik bizler dağılalım. Yıkım hakkında bir şey söylenmedi ama önümüzdeki toplantıya kadar bir yıkım olmamasını istedik” dedi. Mahalle sakinleri ise seçim süresince kendilerine sözler verildiğini iddia ederek şunları dile getirdi.
“Seçim süreçlerinde izin verilip yapılan evlere bugün yıkan zihniyetin bugün verdikleri vaatleri de hiç güvenmiyoruz kendi yaptıklarını kendileri yıkanların vaatlerine hiç güvenmiyoruz. Biz net bir sonuç almak istiyoruz. Seçim süreçlerinde bu mahalleli bizim bunlar bizim yurttaşlarımız yatırım yaptıkları kuruşuna kadar milli sermayedir bunların zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız diyen başkanımız bugün niye kepçelerle tepemize çöküyor. Bunu niye yapıyorlar” dedi.
Belediye önünde yapılan konuşmaların ardından mahalle sakinleri sessizce bölgeden ayrıldılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yıkım Anında Gerginlikler Yaşandı
Yorum Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler