1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Mahkeme Çıkışında Annenin İsyanı Yürekleri Dağladı

Mahkeme Çıkışında Annenin İsyanı Yürekleri Dağladı

featured

BODRUM HABER – 15 yaşındaki Arda Karakurt bayramın ilk günü sabah saatlerinde İslamhaneleri Mahallesi Bodrum– Turgutreis karayolunda meydana gelen kazada ağır şekilde yaralanmıştı. Turgutreis istikametinden Bodrum istikametine doğru seyreden A.K. idaresindeki 48 T 7176 plakalı taksi, bayram namazı çıkışı yolun karşısına geçmeye çalışan 15 yaşındaki Arda Karakurt’a çaptı. Taksinin çarpmasıyla metrelerce savrulan Arda Karakurt, ağır şekilde yaralandı. İhbar üzerine 112 Acil Sağlık ekibi, olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. Karakurt, hastanedeki 3 günlük yaşam savaşını kaybetti. Taksi sürücüsü ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Meydana gelen kazanın ilk duruşması bugün Bodrum Adliyesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık A.K. ve Arda Karakurt’un ailesi katıldı. Taksici A.K.’nin yakınları da adliye önünde duruşmanın bitmesini bekledi.

Kaza anına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini izleyen mahkeme heyeti taksi sürücüsünün beyanını aldı. Mahkeme heyeti, sürücünün tutukluğunun devamına hükmederek mahkemeyi 19 Ağustos tarihine erteledi. Bir dahaki duruşmada olayı gören 3 görgü tanığı dinlenecek.

Mahkeme sonunda Arda’nın annesi Pembegül Başarır, kucağında oğlunun fotoğrafı ile dışarı çıktı. Anne Başarır oğluna çarpıp ölümüne sebep olan sürücüye ömrü boyunca yüzü gözünün önünden gitmesin o günden beri bende yaşamıyorum diye feryat etmesi yürekleri burktu.

Arda Karakurt’un ailesinin avukatı Mehmet Güner ise taksi sürücüsünün kaza esnasında çok hızlı gittiğini ifade ederek şöyle dedi: “Hız limitinin saate 50 kilometre olduğu yolda sanık 116 kilometre hızla araç kullanmış ve çocuğumuza şiddetli bir şekilde çarpmış ve ölümüne neden olmuş. Sanık ve müdafileri kamera kaydı olduğunu bilmeden bir savunmaya kalkıştılar. Hızlarının 70-80 kilometre olduğunu ifade ettiler. Ancak biz olaydan sonra kamera kayıtlarını bulduk. Mahkeme sunduğumuz 3 kamera kaydını da izledi. Savcımız izledikten sonra ‘Sen bu çocuğu 100 metreden nasıl görmedin, nereye bakıyordun’ diye ısrarla sordu. Sanık, takdiri mahkemeye bırakıyorum diyerek sustu. Sanığın anlattıklarının hiçbirinin doğru olmadığı kamera kayıtları ile ispatlandı. Kazayı engelleyecek fren tertibatına başvurulmadığı, korna ve selektör kullanmadığı, hızını azaltmadığı ve direksiyon manevrası yapmadığı ortaya çıktı. Biz, sanığın ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını talep ettik. Mahkeme bununla ilgili gelecek celsede karar verecek.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Mahkeme Çıkışında Annenin İsyanı Yürekleri Dağladı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!