1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’da Akbelen İçin Toplandılar

Bodrum’da Akbelen İçin Toplandılar

featured

BODRUM HABER – Bodrum Akbelen Dayanışma Platformu tarafından Akbelen Ormanları ile ilgili eylem gerçekleştirildi. Çarşı Mahallesi Orman şefliği önünde bir basın açıklaması yapan gruba  Bodrum Kadın Platformu, ve Bodrumlular  da destek oldu. Bodrum Orman İşletme Şefliği önünde bir araya gelen çeşitli siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar sloganlar atıp, üzerinde “Akbelen Ormanı’nı Vermeyeceğiz”, “Akbelen İçin Adalet” yazılı pankart ve dövizler açtılar.

Basın açıklamasını grup adına Belgin Koç’un yaptığı  açıklamada şunlara değinildi; Bugün buraya yanı başımızda 4 yıldır sürüp giden bir hak mücadelesine, bir emek  mücadelesine, bir yaşam mücadelesine omuz vermek ve bu mücadelenin bir  parçası olduğumuzu deklare etmek için toplandık.

İkizköy halkı daha önce 6 köyü yutan, bölgedeki termik santrallere kömür sağlamak için maden açan, bölgede cehennem çukuru olarak tabir edilen yaşamsız, insansız,  geri dönülmez ekolojik tahribatlar yaratan 5li çete mensubu Limak-İçtaş şirketine karşı yaşamlarını, geçimlik ekonomilerini,  zeytinlerini, arılarını, kuşlarını, sincaplarını, su kaynaklarını, temiz hava haklarını kısacası mücadelenin simgesi haline gelen Akbelen ormanını savunuyor. Hukuk mücadelesi bir yandan sürerken, iki yıldır çadırlı nöbetle gece gündüz demeden, her türlü baskıya direnerek yaşam alanlarını savundular, ormanı kestirmediler. Ta ki geçen hafta esas görevi orman varlıklarını korumak olduğu halde, şirketi korumak için halkın karşısına dikilen kolluk güçleri halka barikatlar kurarak, itiraz eden yaşam savunucularına biber gazı, toma saldırısı, darpla gözaltılar yaparak ormanı kesmeye başlayana kadar. Ne İkizköylü’lerin feryatları, ne alandaki arkadaşlarımızın direnişi kesimi durdurmaya yetmedi, asırlık çamları hiç acımadan, hiç düşünmeden bir bir yere serdiler. Hukuksuzluğun boyutunu anlatmaya artık nefesimiz yetmiyor, esas görevleri hepimizin ortak değeri olan ormanları korumak olan orman müdürlükleri iktidardan aldıkları talimatla anayasayı da çiğneyerek bu suça ortak oldular. Bugün burada orman şefliğinin önünde bu açıklamayı yapmamızın bir sebebi de budur.

Değerli dostlar, gerçek şu ki bu iktidar döneminde yüzölçümünün yüzde 67 si  maden sahalarına tahsis edilmiş, tabiri caizse bir takım rant ve talan çetelerine  teslim edilmiş bir ilin sınırları içinde yaşıyoruz. Kömür havzalarının genişletilmesi  aynı zamanda yer altı su kaynaklarının kuruması ve bölge halkının, doğasının,  canlılarının susuz kalmasına da yol açacak, Bodrum ilçesi de elbette bundan payını  alacak.  Bu hukuksuzluğa geçit verdiğimiz takdirde yaşam kaynaklarının bir bir tükenişini, geleceğin yok edilişini göreceğiz. Çok geç olmadan birlik beraberlik içinde bu hukuksuzluğun karşısında durmak  yurttaşlık görevimizdir. Umutsuzluğa yer yok, İkizköylülerin dediği gibi tek bir ağaç kalsa bile onun haklarını savunmaya devam edeceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Akbelen İçin Toplandılar
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!