1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Arda Karakurt’un Adı 100. Yıl Parkında Yaşayacak

Arda Karakurt’un Adı 100. Yıl Parkında Yaşayacak

featured

BODRUM HABER – Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesi Severcan Caddesinde bulunan 100. Yıl Arda Karakurt Park ve Yaşam Alanı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Geçen sene  Turgutreis’te yolun karşısına geçmeye çalışan ve ticari taksinin çarptığı 15 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi Arda Karakurt 4 gün sonunda hayatını kaybetmişti.  Tedavi Gördüğü hastanede hayatını kaydeden Arda’nın Ölümü ailesi ve sevenlerini yasa boğmuştu. Hayatını kaybeden  Arda’nın annesi Pembegül Başarır Erman, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan oğlunu hatırlatan bir park istemişti. Belediye başkanı Ahmet Aras bugün Arda’nın anısına Cumhuriyet mahallesinde belediye tarafından hayata geçirilen Arda Karakurt Parkının açılışını gerçekleştirdi. Bodrum Belediyesince Cumhuriyet Mahallesi’nde tamamlanan park, toplam 4 bin 700 metrekare üzerine yapıldı. Toplam yeşil alanı bin 600 metrekare olan parkta 700 metrekare çocuk oyun alanı (mozaik oyun duvarı, kum kazma oyunu), 500 metrekare serbest yeşil oyun alanı, 175 metrekare seyir alanı (seyir dürbünü), 300 metrekare olmak üzere yürüme yolu bulunuyor. Parkta zemin oyunu, yamaç kaydırağı, büfe, tuvalet, güvenlik binası yer alıyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde konuşan Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz, parkın mahalleye çok yakıştığını ve önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifade ederek Bodrum Belediyesine teşekkür etti.

“Birçok mahallemizde altyapı yenilendi”

Bodrum’da birçok yerde birçok yatırım yapıldığının da altını çizen Başkan Aras, “2019’dan beri hiç durmadık, gece gündüz demedik. 2 yıl salgınla kapanan bir ülke olduk, buna rağmen arkadaşlarımız, halkın hizmetinde görevini yapmaya sonuna kadar devam ettiler. 2021’deki büyük yangınlar hepimizi etkiledi. Deprem, ekonomik kriz derken aslına bakarsanız belediyenin işleri hiç de kolay değil. Bodrum’un nüfusunun artış durumu. Doğal kaynaklarımız, altyapımız bu hızlı nüfus artışına yetişmekte zorlanıyor. Ama büyükşehrimiz ve biz çalışmaya devam ettik.  Bodrum’un birçok bölgesinde olmayan arıtma tesisi, kanalizasyon teşkilatı yapıldı. Yoğun nüfusa yetişemeyen enerji altyapısı da birçok mahallemizde tekrar tesis edildi. İletişim altyapısı, Telekom altyapısı birçok mahallemizde yenilendi.” dedi.

“Bodrum halkının temsilcisiyiz”

Başkan Ahmet Aras, Bodrum halkının yapılan işlerin farkında olduğunu söylerken son dört yılda yapılan çalışmaları anlatarak şöyle devam etti:

“Toplamda Bodrum’un %92’sinin ihtiyacını karşılayacak arıtma tesisleri devreye girdi. Onlardan çıkan suyu da peyzaj alanlarında kullanacağız. Kullanma suyu olarak tüketeceğiz. Bu susuzlukta artık atık suyumuzu bile değerlendirir duruma geldik.”

Gündüz bakım evleri, dar gelirli ailelere destekler, gerçekleştirilen projeler, eğitim destekleri, kadınlara yönelik çalışmaları, spor tesisleri, kurslar, üretici pazarları gibi çalışmaları da sıralayan Başkan Ahmet Aras, “Bunları sizler yaptınız. Bodrum halkının temsilcisiyiz biz. Bodrum halkının vicdanını temsil ediyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımızın ev bütçelerine katkı sağlayacak, bir nebze olsun onları rahatlatacak atımlar da atıyoruz. Bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bodrum’u daha yaşanabilir, insanların mutlu olduğu bir kent haline getirmek için siz değerli halkımızla birlikte her türlü çalışmayı yapacağız. Biz yorulmayız, çalışırız. Bize verilen vatan sevgisi, millet sevgisi bu yöndedir. Belediyemizin bütün personeli de gece gündüz görevinin başındadır. Hizmet etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Sözlerine son vermeden önce 6 Şubat depreminde de Bodrum ve belediye olarak yapılan çalışmalardan söz ederken tüm belediye personeline ve Bodrum halkına teşekkür etti.

Park Açılışında Duygulandıran Konuşma

Arda Karakurt’un annesi Pembegül Başarır ise böyle bir parkı mahalleye kazandırdıkları ve oğlunun adını burada yaşattıkları için teşekkür ederken şunları söyledi:

“Oğlumun doğup büyüdüğü yer burası, başkanımdan rica ettim. Beni de kırmadı sağ olsun. Çok teşekkür ederim. Çok güzel oldu. Öncelikle Başkanım Ahmet Aras’a, değerli meclis üyeleri, müdürlerimiz, belediye çalışanları ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Evlat acısı çok zor bir acıymış. Her gün geliyorum. Söylemek istediğim bir diğer nokta, lütfen araba kullanırken dikkat edelim, aşırı hız yapmayalım, yavrularımız ölmesin. Benim yavrum hızın kurbanı oldu. Başka Ardalar ölmesin. Sizden en büyük ricam bu.”

Törene katılamayanların mesajının okunmasıyla birlikte konuşmaların ardından tören kurdelesi kesilirken park gezildi. Parkın içine koyulan Atatürk heykeli vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arda Karakurt’un Adı 100. Yıl Parkında Yaşayacak
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!