1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Torba’da Kamu Arazisini İşgal Edenler Hakkında Duyuru Yaptılar

Torba’da Kamu Arazisini İşgal Edenler Hakkında Duyuru Yaptılar

featured

BODRUM HABER – Torba’da yaşanan ve orman arazinin kanunsuz şekilde işgal edilip baraka ve eklentiler yapıldığını dile getiren çevre sakinleri yetkili makamları göreve çağırdı.  Konuyla ilgili Belediye ekiplerininde daha önce kamu arazisine yapılan  kaçak yapıyı yıktıkları ve çevre sakinleri tarafından CİMER’e de konu ile ilgili şikayette bulunulduğu ortaya çıktı.

Konu ile ilgili Torba Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tamer Yöntem, şikayet konusu arazi önünde bir basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada dernek yetkilisi şu bilgileri paylaştı. Torba ve çevresinin gelişimi ve güzelleştirilmesi, eksikliklerin giderilmesi ve hizmetlerin aksayan taraflarına seri bir biçimde çözüm odaklı katkı koyulması amacıyla oluşturulmuş olan Torba Derneği, bugün kamusal alan işgali ile ilgili bir duyuru yapmak üzere sizleri buraya davet etmiş bulunuyor.

Yasa tanımazlığın ve suç işlemenin normalleştirildiği bir dönemdeyiz uzun bir zamandır. Belli ki bazı güç odaklarının destek ve olumlamalarıyla, bu anlayıştaki bir vatandaş da kamusal bir alana göz koymuş ve her geçen süreçte fütursuzca yapılan tüm ihtar ve müdahaleye rağmen başladığı işe devam etmekte, bizlerle ve kamu otoritesi ile adeta dalga geçmektedir.

Bulunduğumuz noktanın Tarım ve Orman Bakanlığına ait olan bu bölgesinde, 222 ada, 1 nolu parselde bir baraka yapmak ve su tankları yerleştirmek suretiyle başlayan bu kaçak yapılaşma ve kamu arazisi işgali, 13.04.2022 tarihinde Muhtarlığın şikâyeti sonucu, 2023 yılında Bodrum Belediyesi Zabıta ekiplerince yıkılmış, ancak işin faili bulunamamıştır.

Oysaki bu şahıs Torba Mahallesinden hiç ayrılmamış olup, yaz mevsiminde mısır satmaya ve bu arazide yaşamaya devam etmiştir.

1,5 yıldır artan bir cüret ve umursamazlıkla devam eden bu süreçte gelinen noktada, işgal edilen alanın etrafının çitle çevrildiği, akrabası olduğu söylenen yakın bir evden su ve elektrik alındığı, hatta ana caddedeki çevre yolu kenarlıklarının kırılarak, alana giriş sağlandığı görülmektedir.

Ağustos 2023 de tarafımızdan Cimer’e yapılan bir başvuru bulunmaktadır. 08.08.2023 tarihinde yollanan dilekçe, 21.08.2023 tarihinde yanıtlanmış ve konunun İlçe Belediye’sine gereğinin yapılması için gönderildiği bildirilmiştir. Cevabi yazıda ilgili Kamu Kurumunun adı geçmediği için, Cimer’in kamusal alandaki bu işgale yönelik Tarım ve Orman Müdürlüğünü taraf olarak görmeyip, Belediye’yi 2. kez yıkım yapması için bilgilendirdiği şeklinde değerlendirmiştik. Ancak, ilgili Makamlardan geçen hafta içinde aldığımız bilgiye göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Bodrum Şefliğince şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, dosyanın halen savcılık makamında olduğu şeklindedir.

Yineliyoruz… Burası Tarım ve Orman Bakanlığı tasarrufunda bulunan ve halka ait olan bir bölgedir, şikâyetin üzerinden 2 ay geçmiştir, ancak yapılan suç duyurusu halen Savcılık makamında beklemektedir.

Biliyoruz ki kamu arazileri, tasarrufu bir süreliğine elinde tutan, geçici personelin kararlarıyla yönetilemez, bu suçtur. Bu suçun yaptırımının geciktirilmemesi ve takibinin yapılması elzemdir.

Konuyu sizin aracılığınızla kamuoyunun bilgisine sunar, ilgili ve yetkili makamları görevlerini en kısa sürede, yasalar çerçevesinde yapmaları ve bu işgali derhal durdurarak, sorumluları hakkında gereğini yapmaları hususunu saygıyla duyururuz. Dernek ve Torba halkı olarak konunun takipçisi olacak, gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Torba’da Kamu Arazisini İşgal Edenler Hakkında Duyuru Yaptılar
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler