1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Haftası Kapsamında Etkinlik Düzenlendi

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Haftası Kapsamında Etkinlik Düzenlendi

featured

BODRUM HABER – Bitez sahilde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. 18-25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Haftası Kapsamında yapılan etkinlik ; Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, Bodrum Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Gençlik Merkezi önderliğinde günün anlam ve önemine ithafen icra edildi.

Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Yardımcısı Ummuhan Yurt, Bodrum Sosyal Hizmet Merkezi görevlileri Bodrum Emniyet Müdürlüğü, Bodrum Gençlik Merkezi görevlileri, Jandarma ekibi ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte KADES uygulaması ve Kadına el kalkamaz mottosu ile ilgili bilgilendirme faaliyeti yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ummuhan Yurt  Kadına yönelik şiddet mücadelesi hakkında görüşlerinin aktardı. Ummuhan Yurt, “Kadına yönelik şiddet çalışmaları Bodrum Belediyesi olarak devamlı bununla ilgili çalışmalarımız var. Bugün Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evi ile mücadeleye devam ediyoruz. Biz her türlü şiddete hayır diyoruz. Bütün Bodrum halkını şiddet gören tüm kadınların her zaman yanındayız yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah şiddetsiz bir toplum oluruz. Bu bilinçle devam edersek şiddetin azalacağını inanıyorum” dedi.

Vatandaşlara Bodrum mandalinaları ikram edildi. Bodrum mandalinalarının üzerinde Kades uygulaması için QR kod yapıştırıldı. Bu kodlar halka açık yerlerde de asılacak. Amaç bu kod okutularak şiddet durumunda kalan kadınlar için kolluk ekiplerinin hemen olay yerine intikal etmelerini sağlamak. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık etkinliği Kades uygulaması ve “Kadına EL KAL-KA-MAZ” yazılı pankartlarla zodyak botlar ile denize de  açılarak farkındalık yaratıldı. Etkinlik vatandaşlar tarafından da büyük ilgi ile karşılandı. Hafta boyunca farkındalık faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Haftası Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!