1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. TED’li Öğrencilere Bir Ödül de AB Network of European Blue School’dan

TED’li Öğrencilere Bir Ödül de AB Network of European Blue School’dan

featured

BODRUM HABER – TED Bodrum Koleji lise öğrencileri gerçekleştirdikleri çevre projesi ile Avrupa Birliği’nin desteklediği “EMSEA” tarafından “Blue Schools” (Mavi Okul) etiketi almaya hak kazandı.

TED’li öğrenciler, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 14. Hedef Sudaki Yaşam: Akdeniz Fokları ve Deniz Çayırlarının korunması için yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri ile Avrupa’da sayılı okul arasında yerini aldı.

Dünyada en fazla karbon depolama özelliğine sahip, “Denizlerin Akciğerleri” olarak da bilinen bitkilerden biri olan deniz çayırlarının Ege ve Akdeniz’de azalmasının önüne geçilmesi çalışan TED’li öğrencilerin projesi Blue Schools (Mavi Okul) ödülüne layık görüldü.

Blue Schools Nedir?

Blue Schools projesi, öğrencileri mavi ekonomi ve kültürün farkında olmalarını desteklemeyi ve kıyı bölgelerinde sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi amaçlamaktadır. Blue Schools Projesinin en büyük önceliği, çevre sorunlarına, deniz mirasına ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya duyarlı yeni bir nesil inşa etmek için mavi ekonomi ilkesini okul eğitimine entegre etmektir. Bu alanda farkındalık yaratan ve öğrencilerin kıyı alanlarında sürdürülebilir bir gelecek inşa etmelerine yardımcı olarak, onları topluma aktif olarak katılmaya; ayrıca yerel paydaşlarla etkileşime geçmeye teşvik etmektedir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TED’li Öğrencilere Bir Ödül de AB Network of European Blue School’dan
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!