1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Aydem’in Elektrik Kesintileri Esnafı Zorluyor”

Aydem’in Elektrik Kesintileri Esnafı Zorluyor”

featured

BODRUM HABER – Gümbet Adnan Menderes caddesi üzerinde bulunan işletmeler son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ve voltajlarda oluşan arızalar sebebi ile zor durumda kaldıklarını şikayetlerine geri dönen olmaması sebebi ile çok büyük maddi kayıplar yaşadıklarını dile getirdiler. 4 yıldır aynı yerde Hollywood Lounge kafeyi işleten Caner Çelik konu ile ilgili şunları dile getirdi. Çelik daha önceden herhangi bir sıkıntı yaşamadıkları ancak “son 1 yıldır sürekli faz düşümü ve faz kesilmesi oluyor” dedi. Çelik işletmesine yeni aldığı regülatörde 2 fazın geldiğini 1 fazın gelmediğini göstererek “ faz düştüğü zaman jeneratör devreye giriyor. Jeneratör yeterince güçlü olamadığı zaman aletlerimizi çalıştırmıyor. Müşteriler geldiği zaman perişan bir şekilde ne fırınımızı açabiliyoruz, ne fritözümüzü açabiliyoruz ve hizmetimizde eksiklik yaşıyoruz” dedi. Zaten sıkıntılı bir dönem geçiren turizm sezonunda  biz gelen misafirlerimize hizmeti en üst seviyede tutmalıyız ki bir daha gelsinler. Yemeğin ortasında elektrik gittiği zaman biz bunu onlara açıklayamıyoruz ki. Bir kez olsa sorun değil bu 3 aydır belki 30. kez aradık, sorun çözülmüyor. Aramamıza rağmen kimse ilgilenmiyor. Faz düşük geldiği için 1 regülatörümüz yandı bunu da yeni aldık 20 gün oldu” dedi. AYDEM’den talebimiz bu işlerin düzgün bir şekilde yapılması diyen Çelik AYDEM’e seslenerek, Bizler, AYDEM yetkililerinin buradan çoluk çocuğumuza ekmek götürebilmemiz için yaptığımız çabayı görmelerini ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.

Aynı sorunu yaşayan Plaj ve otel işletmecisi Cemal Uzekmek’de faz düşüklüğünden dolayı yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. “Gece ve gündüz sürekli tek faza düşen enerjiye gerektiği zamanda müdahale edilmemesi sonucunda klimaların güç kaybından dolayı arızaya geçmesi sıkıntı yaratmaya başladı. En büyük sıkıntıları klimalarda yaşıyoruz. Müşteriler devamlı şikayet ediyor ve yapabileceğimiz hiçbir şey yok mağduruz” dedi.

Gümbet’te Cazablanca restaurant’ın işletmecisi olan Hidayet Güneş ise yaşadığı sorunları şu şekilde dile getirdi “ Yaklaşık 2 haftadır AYDEM’le ilgili  çok büyük sorun yaşıyoruz. Fazlar sürekli gidiyor be gördüğünüz gibi dükkanın içi bomboş ben kimseye şuan hizmet veremiyorum. Elektrikler olmadığı için ve sürekli fazlar düştüğü için gelen müşterileri de içeride tutamıyoruz kalkıp gidiyorlar” dedi. Zaten sezon belli çok zor durumda kalıyoruz AYDEM’in bu arızalara bir an önce bir çözüm üretmesini istiyoruz dedi.

Aynı bölgede market işletmeciliği yapan Mert isimli esnaf ise 2 haftadır ciddi faz sorunu yaşıyoruz. İşlememizin bir kısmında elektrik olsa da klimalar çalışmıyor içeri giren müşteriler alışveriş yapmadan çıkıyor çok mağduruz bu arızanın bir an önce yapılmasını yetkilerden rica ediyoruz” dedi.

Bodrum’da sadece Gümbet’te değil yarımadanın her yerinde benzer sorunlar yaşanıyor. Yetersiz ve yenilenmeyen alt yapıları revize etmeyen AYDEM yüzünden hem ilçe genelinde hem de kırsal bölgelerde yaşayan çiftçilerin aletlerinde de yanmalar arızalar olduğu ihbarları gelmeye devam ediyor. AYDEM’in bir an önce bu sorunlara kalıcı bir çözüm üretmesi ve zaten kısa olan sezonda vatandaşların mağduriyetlerini gidermesi gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aydem’in Elektrik Kesintileri Esnafı Zorluyor”
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler