1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodruma Gelen Bir Turistte Batı Nil Virüsü Ortaya Çıktı

Bodruma Gelen Bir Turistte Batı Nil Virüsü Ortaya Çıktı

featured

BODRUM HABER – Bodrum’a tatil için gelen bir kişide  Batı Nil Virüsü vakasının tespit edildiği ortaya çıktı. Konu ile ilgili Muğla Sağlık İl Müdürlüğü uyarıda bulundu. Edinilen bilgiye göre, 2-5 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’da tatil yapan aile 6-8 Ağustos tarihleri arasında mavi tura çıktı. Daha sonra geri dönen 1 kişi 19 Ağustos tarihinde bazı şikayetler üzerine gittiği hastanede alınan numuneler Ankara’ya gönderildi. 27 Ağustos’ta çıkan numune örneklerinden sonucun pozitif olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili Muğla Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim resmi kurumlara gönderdiği yazıda şunları belirtti. “İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tespit edilen Batı Nil Virüsü (BNV) vakasıyla ilgili yapılan filyasyon çalışmaları neticesinde, vakayla bağlantılı olabilecek adresler belirlenmiştir. İstanbul dışında, ailesiyle birlikte 02-05 Ağustos 2024 tarihleri arasında Bodrum’un bir mahallesinde bulunan bir resort  otel’de konaklayan ve 06-08 Ağustos 2024 tarihlerinde mavi tur etkinliğine katılan bir turistte tatilini bitirip döndüğü İstanbul’da 19.08.2024 tarihinde batı nil virüsü semptomları baş gösterdi. Bu kişiden alınan numuneler Ankara Referans Laboratuvarı’na gönderilmiş olup, 27.08.2024 tarihinde kan örneğinde ve 28.08.2024 tarihinde idrar örneğinde PCR sonuçları “pozitif” olarak sonuçlanmıştır.

İnkübasyon süresi 3-14 gün olan BNV için vakanın konakladığı otel bölgesinde gerekli filyasyon çalışmalarıyla beraber çevresel önlemler alınmasının takip edilmesi gerekmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda ilçeniz sınırları içinde bulunan  ani başlayan ateş ile birlikte baş ağrısı, halsizlik, karın ağrısı, bulantı-kusma, ishal gibi semptomlarla başvuran hastalarda BNV’den şüphelenmesi ve  Bakanlığımızın BNV Rehberi doğrultusunda gerekli iş ve işleyişin yapılarak en kısa zamanda birimimizle iletişim kurulması konusunda gereğini rica ederim”.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodruma Gelen Bir Turistte Batı Nil Virüsü Ortaya Çıktı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler