1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Bodrum’da Şok İddialar: Tanınmış Aile, Milyonlarca Lira Dolandırıcılıkla Suçlanıyor!

Bodrum’da Şok İddialar: Tanınmış Aile, Milyonlarca Lira Dolandırıcılıkla Suçlanıyor!

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da tanınmış bir ailenin damadı ve kızı tarafından milyonlarca lira dolandırıldıklarını iddia eden 2 kişi Bodrum Cumhuriyet savcılığına giderek şikayette bulundu. Bodrum Sıcak Haber’e olayı anlatan mağdurların muhatapları ise böyle bir olay olmadığını para almadıklarını belirttiler.

Mağdurlardan  İ.S. Bodrum Sıcak Haber’e şu açıklamalarda bulundu. “yaklaşık 10 yıldır tanıdığım benim de projelerimi çizen Mimar E.A. ve eşi D.A.K. tarafından dolandırıldım. 2018 yılında bana Bitez mahallesi 419/11 parselde bulunan yeri sattılar.  Bu satışı yaparken vekaletlerinin kendilerinde olduğunu söylediler. Ortağım olan E.Ç. bu konuya şahittir. Kendileri ile E.A.’nın ofisinde sözleşme yaptık. Parayı D.A.K’nin hesabına 600.000 civarında gönderdim.  Aradan 2 yıl geçmesine rağmen bana sattıkları söylenilen yeri teslim etmediler. Akabinde bana seni mağdur ettik Bitez’deki zararını karşılamak için Ortakent’ten bir arazi teklif ettiler. Ben de bu yer için Konacık’ta bulunan E.A’ya 250.000 lira nakit elden teslim ettim. Bir hafta içinde tapuyu teslim edeceklerini özellikle eşi D.A.K. söyledi. Aradan bir yıl geçmesine rağmen bu tapuyu da vermediler. Ben E.A. ve D.A.K’yi arayıp ya paramı yada yerimi isteyince bana ellerinde yer olduğunu ve zararının fazlasıyla karşılayacağını söyleyerek bu arazinin Devlet hazine arazisi olduğunu Milli Emlak’tan arazinin benim şahsıma alım yapılacağını söylediler.  Sonuçta bana bu araziler için Ankara’da ödemeler yapılacağını bu işi çözecek insanların Bakanlığa para vereceğini söylediler.  Daha sonra E.A. ile birlikte Ankara’ya gittik.  Beni orada H.T. diye biri ile tanıştırdı. Kişinin külliyede görevli olduğunu söyledi. Bende D.A.K’nin Bodrum’un köklü ailelerinden olduğu için ve D.A.K’nin sen ödemelerini yap kefili benim demesi üzerine elden ve hesaptan olmak üzere toplamda o tarihte 10 milyon civarı ödeme yaptım. Kendisine verilen evraklar ile araziyi temizlemek için kepçe tutan İ.S. çalışmalara başladığı sırada ekipler yanına geldi. Polis, Zabıta ve Milli emlak ekiplerine kendisine verilen evrakları gösterip burasının kendisine ait olduğunu belirten İ.S’nin elindeki evrakları inceleyen ekipler bunların sahte olduğunu belirtip arazinin tahsisinin kimseye verilmediği söylediler. Evrakların sahte olduğunu ve dolandırıldığını anlayan kişi, aradan geçen 3 sene sonunda kayıplarımı kendilerinden talep edince beni Ankara’ya gönderdiler. Gittiğimde beni bilmediğim bir adrese çağırdılar. Orada beni bekleyen M.S.Y. ve adamları Ankara’da külliyede görevli olduğunu söyledikleri H.T. ve tanımadığım birkaç kişi karşıladı. Silah soruyla bendeki senetleri ve arabamı gasp ettiler. Bu olaylarla ilgili Ankara başsavcılığına da şikayetçisi de oldum.  Sonuçta E.A. ve D.A.K. ve Ankara külliyede görevli olduğu iddia edilen H.T. ve Ankara’da beni tehdit eden M.S.Y. ve adamları organize olarak beni dolandırdı” dedi. Ayni kişiler tarafında mağdur olan bir başka kişi daha basın mensuplarına açıklamada bulundu.

1969 Doğumlu ve Bodrum’un yerlisi olan İsak Yegin’de mağduriyetini şu şekilde dile getirdi. “Bodrum’un yerlisiyim ticaretle uğraşıyorum başıma bir olay geldi olay da şudur. Bodrum’da ismi geçen mimar daha önce de benim evimi yapmıştı.  Evin tadilatını yaparken Milli emlak arsası kiralama ve satın alma pozisyonlarında elimiz güçlü Ankara’da tanıdıklarımız var üst makamlarda tanıdıklarımız var diyerek yapılan bir sözleşme karşılığında Bodrum Dereköy mahallesi 235/ 22 parsel 205/1 parsellerle ilgili aramızda sözleşme yapıldı. Buraları milli Emlak’tan önce bana kiralayıp sonra satın alma yoluna gidileceğini söyleyen bu kişi ile biz bir yola çıktık. Ben bu kişiye elden olsun bankadan olsun aşağı yukarı bundan 2022 yılında 6. veya 7. aylarında  5.250.000 TL civarında para verdim hatta bu paranın bir kısmını da Ankara’da beraber ortak  çalıştığını belirttiği kişileri de elden 2 defa götürmüşlüğüm var.  Bu paralar gittikten sonra bana WhatsApp’tan bana bir takım evraklar atıldı. Senin yerin tamamdır anlamında konuşuldu hatta 205/1 parselle  ilgili gidip içinde temizliğini yapabilirsin anlamında  mesajlar atıldı ben de evrakları aldım gittim muhtara verdim.  Ben burayı kiraladım anlamında içeriye kepçe soktum çalılıkları temizletmek için. Biz  çalışma yaparken aradan bir saat geçmeden Bodrum milli emlak ve Gümüşlük jandarmadan ekipleri çalıştığımız araziye geldi. Ne yapıyorsun burada diye sordular ben de elimdeki evrakları teslim ederek ben burayı kiraladım dedim. Evrakları inceleyen ekipler bu evrakların sahte olduğunu belirtmesi ve sen dolandırılmışsın bu evraklar sahte demesi üzerine olay ortaya çıktı. Hemen kepçeyi araziden çıkarttım bir daha da o bölgeye gitmedim” dedi. Yegin açıklamalarına şu şekilde devam etti. “Benim haricinde Bodrum yarımadasında 7-8 kişinin daha bu şekilde mağdurluğu var. Büyük ihtimalle bu haber üzerine onların  da gidip şikayetçi olacaklarını ben tahmin ediyorum. Mağdurum ben bu kişilere verdiğim paranın bir kısmını çevremden eşimden dostundan borç olarak almıştım ve şu anda bu insanlar paralarını benden geri istiyorlar geri de veremiyorum zor durumdayım bu konuyla ilgili ailem de zor durumda. Ben bu konuyla ilgili Cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulundum elbette biliyorum Türk Anayasası ve kanunları onların cezasını verecek bu konunun devlet tarafından çözüleceğini biliyorum ama ben mağdurum İnşallah benim gibi kim varsa gelip bu şekilde şikayet ederler” dedi.

Kişileri Dolandırdıkları iddia edilen karşı tarafa da ulaşan basın mensupları onlardan da konu ile ilgili görüşlerini aldı. Mimar E.A. konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu “Onlarla benim aramda hiçbir şekilde bir sözleşme yok. Ben onlardan hiçbir şekilde para almadım. Kendileri bu sözleşmeleri Ankara’daki H.T. ile yaptılar. İkisi de H.T.’ye verdikleri paraları geri aldılar. Biz bu kişilerin haklarımızdaki ithamlarından dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bir de uzaklaştırma kararı aldırdık. Bizim hakkımızda bu ithamlar yalan ve iftiradır. Biz bu konuyla ilgili Ankara’da bir şahsa sormuştuk. Sorduğumuz kişiler de H.T.’yi söyledi. İ.S. ve İshak Yeğin de gitti, kendi rızaları ile sözleşme imzaladı. Benimle ilgili hiçbir sözleşmeleri yoktur. Ben onlardan hiçbir şekilde para almadım. Eşimle ilgili de suçlama var ama eşimin bu konulardan hiç haberi bile yok” dedi.  Karşılıklı yapılan iddialar ile ilgili olay yargıya taşındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Şok İddialar: Tanınmış Aile, Milyonlarca Lira Dolandırıcılıkla Suçlanıyor!
Yorum Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!