1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. MHP’li İlçe başkanı Çakır’dan sert tepki

MHP’li İlçe başkanı Çakır’dan sert tepki

featured

Bodrum Sıcak Haber –

Muğla Büyükşehir tarafından uygulamaya konulan yol üstü araç parkından, otopark ücreti alma uygulaması ile ilgili olarak Ortaca Belediyesi’nin “Alakamız yok” şeklindeki açıklamasına CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Halkı kandırıyorlar, kararda imzaları var” diyerek açıklamada bulundu. Bu defa MHP Ortaca İlçe Başkanı Kaan Çakır bir açıklamada bulundu. MHP İlçe Başkanı Çakır açıklamasında, CHP İlçe Başkanı’nın siyasi aymazlıkla suçladı.

MHP İlçe Başkanı Çakır açıklamasında, CHP İlçe Başkanı Evren Tezcan’ın yaptığı açıklamaların Ortaca Belediyesine atılan iftira olduğunu söyledi.

Tezcan’ın yaptığı açıklamaları eleştiren MHP İlçe Başkanı Kaan Çakır; “Bildiğiniz üzere bu hafta başında CHP ilçe başkanı Evren Tezcan birilerinin eline tutuşturduğu imza listesi, bir de Ortaca Belediyesinin sosyal medyada yaptığı açıklama ile basın açıklaması yaptı. Dedi ki; ‘Halkı Kandırıyorlar.’ Sayın Tezcan; Milletin seçtiği bir kuruma; eline aldığın bir sayfadaki memur imzasıyla ‘halkı kandırıyor’ demek siyasi aymazlıktır, vatandaşa atılan en büyük yalan ve belediyemize atılan iftiradır.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin yaptığı davet üzerine ilçe belediyesini temsilen bir memur görevlendirildiğini aktaran Çakır, memurun toplantıya iştirak ettiğini söyledi.

“MEMUR İMZAYI ATMASAYDI İHALEYİ İPTAL Mİ EDECEKTİNİZ”

İlçe belediyelerinin ücretlendirme ve fiyatlandırma yetkisi olmadığını belirten Çakır; “Gündeme getirdiğiniz, imzayı atan zabıta memurunun Büyükşehrin planlayıp hazırladığı gündemi, ücretlendirmeyi, park yerlerini herhangi bir şekilde müdahale, değiştirme yada itiraz etme hakkı yada haddi var mıdır. Böyle bir komisyonda bırakın bu bahsettiğim eylemleri; ilçe belediyesinde dahi ücretlendirme, fiyatlandırma yetkisi dahi yoktur, olamaz. Yetki tamamen ilçe belediyesi meclisindedir. Diğer yönünden baktığımızda, velev ki gündemi imzalayan memur eğer o imzayı atmasaydı Büyükşehir Belediyesi Ortaca’da ücret almayacak, ihaleyi iptal mi edecekti. Tabi ki de iptal etmeyecek, o ücretleri alacaktı; yoksa nereden ödeyecektiniz Haksız tahsilatlarla mağdur ettiğiniz Minibüs, servisçi ve dolmuşçuların geri iade ücretlerini hem de faizleriyle. Bir memurun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman gürün’ün imzaladığı, zabıta daire başkanından tutunda, ulaşım daire başkanının imzaladığı bir düzenlemeyi imzalamasını gündeme getirmek, bu gündem üzerinden ‘Halkı Kandırmak’ gibi ağır tabirle saldırmak millete hizmet midir sayın Tezcan. Biz Halkı Kandırıyoruz, siz hizmet ediyorsunuz öyle mi.” dedi.

Sayın Tezcan; Milletin seçtiği bir kuruma; eline aldığın 1 sayfadaki memur imzasıyla ‘halkı kandırmak demek‘ siyasi aymazlıktır, Vatandaşa atılan en büyük yalan ve belediyemize atılan iftiradır.!

Kamuoyunu Bilgilendirmek amacıyla konunun aslı şudur; Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon merkezinin 24.06.2020 tarihinde yaptığı davet üzerine ilçe belediyemizi temsilen Zabıta Memuru İdris ORHAN Görevlendirilmiştir. Memur Toplantıya iştirak etmiş 2020/5-194 sayılı sonradan getirilen gündem dahil edilmiştir, devamında da tüm katılımcılar imzalamıştır. Ancak siz bunu neresinden, nasıl anladınız bilemedik” dedi.

İLÇE BELEDİYESİ’NİN FİYATLANDIRMA YETKİSİ YOKTUR

Evren Tezcan’a yönelik bazı sorular soran MHP İlçe Başkanı Çakır, “Gündeme getirdiğiniz, imzayı atan zabıta memurunun Büyükşehirin planlayıp hazırladığı gündemi, ücretlendirmeyi, park yerlerini (adına ne derseniz deyin) herhangi bir şekilde müdahale, değiştirme yada itiraz etme hakkı yada haddi var mıdır? Böyle bir komisyonda bırakın bu bahsettiğim eylemleri; ilçe belediyesinde dahi ücretlendirme, fiyatlandırma yetkisi dahi yoktur, olamaz. Yetki tamamen ilçe belediyesi meclisindedir. Diğer yönünden baktığımızda, velev ki gündemi imzalayan memur eğer o imzayı atmasaydı Büyükşehir Belediyesi Ortaca’da ücret almayacak, ihaleyi iptal mi edecekti! Tabiki de iptal etmeyecek, o ücretleri alacaktı; yoksa nereden ödeyecektiniz Haksız tahsilatlarla mağdur ettiğiniz Minibüs, Servisçi ve Dolmuşcuların geri iade ücretlerini hem de faizleriyle.!”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP’li İlçe başkanı Çakır’dan sert tepki
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!