Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı bünyesindeki dil ve konuşma terapisti görevine başladı

featured

BODRUM SICAK HABER  – Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı bünyesinde dil ve konuşma terapisti görevine başladı.

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunu Mustafa Yolbir, farklı hastanelerde rehabilitasyon merkezleri ve özel kliniklerde stajını tamamlayıp Diyarbakır’da üç farklı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalıştıktan sonra Bodrum Sağlık Vakfı bünyesinde göreve başladı.

Yolbir, yaptığı açıklamada, dil ve konuşma terapistinin, çeşitli sorunlardan dolayı ortaya çıkan konuşma, dil, iletişim, ses ve yutma bozukluklarının tanı ve tedavisinde görev alan, insan iletişimi ile ilgili bozuklukların yaşam boyu önlenmesinden sorumlu olan bir sağlık meslek mensubu olduğunu söyledi.

Dil ve konuşma bozukluklarının temel olarak yediye ayrıldığına değinen Yolbir, bunların konuşma sesi, akıcılık, gelişimsel dil, motor konuşma, edinilmiş dil, ses ve yutma bozukluklarından oluştuğuna işaret etti.

Aileler için tavsiyelerde bulunan Yolbir, “Aileler için tavsiyem, öz güven ve motivasyonu arttırmak, baskı ve stres oluşturmamak, konuşmaya zorlamamak, teşvik etmek, çocuğun liderliğini takip etmek, özel girdi sağlamaları. Kekemelik konuşanın ağzında değil dinleyenin kulağında başlar.” ifadesini kullandı.

Bodrum’dan danışanları kabul edeceğini belirten Mustafa Yolbir, konuşma problemi şikayeti olan tüm bireyleri değerlendirme ve tedavi süreci için vakfa davet etti.(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı bünyesindeki dil ve konuşma terapisti görevine başladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!