Bodrum’un Tüm Sıkıntılarını Biz Çözeceğiz

featured

BODRUM SICAK HABER – Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen Bodrum’da yapılması planlanan gelişmeler ile ilgili Bodrum Sıcak Haberin sorduğu sorulara okuyucuları için aydınlık getirdi.

Bodrum Sıcak Haber: Bodrumun Okulları ile ilgili Milli Eğitim ile ilgili Eksiklerin ne olduğunu ve tamamlanacağını söylemiştiniz. Gelişmeler ile ilgili bilgi alabilir miyiz?

İlk olarak okullardaki eksikler ile ilgili gelişmeleri anlatan gökmen şunları söyledi.

2017 yılında Bodrum’da Temmuz ayında meydana gelen 6,3’lük Deprem geçiren Bodrum’da birçok okulumuzun Depreme dayanıksızlıkla alakalı raporları çıkmıştı. Bildiğiniz üzere, şuan da 16 okuldaki hem deprem güçlendirmesi, hem de yeniden inşaatı ile ilgili konular merkezi bütçe yani direk Bakanlık tarafından okullarımızın inşaatları son hızıyla devam ediyor. Biz şöyle bakıyoruz bu projelere, ve yapılacak olan eğitim yatırımlarına. Dünyadaki en önemli yatırım eğitime verilen, evlatlarımıza verilen yatırım olduğunu çok çok iyi farkındayız. Bu sebepten ötürü son 1 yılın içerisinde 6 okul öncesi eğitim kurumu ve yine ona keza merkezi bütçeden 10’un üzerindeki okulla ilgili ihale ve proje onaylarını aldık. Yine sağ olsunlar Hayırseverlerimiz aracılığı ile 6 kadar okulun inşaatı da devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda Devlet okullarımızın etraftaki gördüğümüz özel okullar kadar güzel hizmet verebilecek olduğu çok sağlam yapılara sahip olan Okullar halini aldığını Bodrumda göreceğiz.

Bodrum Sıcak Haber: Yeni Hastane Bodruma Ne zaman Açılıyor.

Şimdi şöyle Biz yerel bir siyasetçiyiz. Yerel olmaktaki en büyük zorluklardan bir tanesi de bizim ağzımızdan çıkan bir lafın, söz sayılması senet sayılmasından kaynaklı bir durum var belki ama bunu da ben tüm Bodrumlulardan affına sığınıyorum ama gerekçelerimizin olduğunu da söylemem gerekiyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında buranın iç tefriş ve mobilyaları ile alakalı, bakanlığımızca bir ödenek rakam olarak 9 milyonluk bir ödenek sağlanmıştı. Fakat malumunuz şuan ki DMO verilen rakamlar firmalar tarafından verilen rakamlar buranın tefrişi ile alakalı bu rakamın yetmemesinden kaynaklı geçtiğimiz hafta sayın milletvekillerimiz Mehmet Yavuz Demir ve Yelda vekilim ile beraber sağlık bakan yardımcımız sayın halil Erdemir ile beraber makamında toplantı yaptığımız da 9 milyon haricinde 9 milyon daha bir ödenek yani içinin tefrişi ve malzemeler ile alakalı bütçe ödeneği de sağlandı. Nisan sonu gibi inşallah bütün bu satın almalar, Devlet malzeme Ofisi kaynaklı satın almalar bittikten sonra Bodrumluların hizmetine açacağız. Yapısal bazda herhangi birşeyimiz kalmadı. Bahçe peysajına kadar her türlü konumuz hazır. Bodrumlularda o konuda rahat olsun. Bahçe peysajında da buradaki yerel bitkileri mandalinadır, zeytindir o ayrıntılara kadar düşünmüşler ona göre de bir peysaj çalışması yapmışlar.

Bodrum Sıcak Haber. Toki Bodruma Ne Zaman Geliyor Yeri Belli Mi?

Şimdi şöyle söyleyeyim. Siz dediniz ki hastane personeli ne olacak.  Burada asıl personel değil Bodrum’daki en büyük sıkıntımızın kira bedelleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Buradaki Bodrumdaki kira bedellerinin Türkiye Cumhuriyetindeki herhangi bir şehirde karşılaşabilecek olduğunuz rakamlar değil 1+1 lik yerlerin 6-7 bin lirayı bulduğu bir bölgede yaşıyoruz. Haliyle de kamu eliyle de kamu personeline verilecek olan hizmetler ile alakalı Bodrumda görevlendirilen personellerin bu kira rakamları ile buraya gelip de yaşayabilmesi çok zor. Dolayısı ile o bürokrat, memur arkadaşlarımız ne yapıyor gelir gelmez hemen buradan tayinlerini geri istiyorlar. Hatta ve hatta memuriyeti bırakan memur personellerimiz oldu. Bu biraz önce konuştuğumuz konular varya, hastanedir, okuldur, şimdi aslında bu bizim tümümüzü etkileyen konu. Nasıl diyeceksiniz tümümüzü etkileyen konular; ister istemez buraya gelen doktor, sağlık memuru, hemşire yada öğretmenlerimiz buraya geldiklerinde kira bedellerini gördüklerinde haliyle buradan Bodrum dan uzaklaşmaya kira bedellerinin daha uygun olduğu alanlara gitmeye bir takım doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız özel hastanelere bir takım eğitim de hizmet veren öğretmenlerimiz de özel okullarımıza gidiyor. Haliyle de bu hizmet aksaklığından doğan konularla alakalı biz ne yapıyoruz Bodrumlu olarak, hastalandığımızda özel hastaneye gidiyoruz yada çocuğumuz eğitim alacaksa özel okullara gidiyoruz.  Bu tabii devletin imkanları ile sağlanması gereken hizmetlerle alakalı, bu bir çelişki yaratıyor. Bunun ana sebebi nedir derseniz, evet ana sebebi kiralardır. Bizdeki yüksek maliyetli Emlaklardır. Toprağın kıymetli olması ona keza inşaat bedellerinin burada daha yüksek olması ve 1+1 evin 6-7 bin TL dolayında bir kira bedeli olması. Şimdi Toki’ye bu açıdan bakmamız gerekiyor. Toki’ye karşı çıkan bir topluluk var karşımız da. Evet karşı çıkıyorlar. Toki’ye neden karşı çıktığımızı çok çok iyi bilmemiz lazım. Toki’ye eğer bizim Bodrum mimarisine uygun diye bir karşı çıkmak varsa ben hemen buradan bunun cevabını vereyim. Bu Çeşme de yaşanmış olan Çeşmede yapılmış olan yine Çeşme modeli olarak geçen Toki’de 3 katlı son derece şık bizim bölge mimarimize de uygun yapılar tarzında olacak. Eğer bu bölgeler birkaç bölgeden bahsedeceğim size. Bodrum merkezde de var. Mumcular tarafında da alanlar var. Şimdi bu alanlar ile ilgili Toki gerekli çalışmalarını imarla ve planlama ile alakalı çalışmalarını bitirmeden gerçekten şu şu şu alanlar demek doğru olmaz. Bunun ile ilgili süreç zaten başladı yani Toki Bodrum yarımadasında çalışmaya başladı. Ve bizde inşallah 2023’e kadar en azından ilk etapların sağlanabileceği yada ilk kuraların çekilecek olduğu yıllardan beri burada kira ödeyen Bodrumlu vatandaşlarımızın mal sahibi olacağı, ev sahibi olacağı, yurt sahibi olacağı, bir sistemi getirmenin derdindeyiz.

Bodrum sıcak Haber: Başkanım Son olarak Bodrumlulara ne söylemek istersiniz?

Bodrumlulara söyleyecek olduğumuz pek çok konu var ama şunun bilinmesini istiyoruz.  Bodrum Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri. Benim memleketim ata memleketim. Bodrumu sevmek kimi zaman lafla olacak olan konular değil yada sosyal medyada ki paylaşımlarla değil. Bodruma gönül vermek, bodrumu sevmek bodruma hizmetle yapılır.  Bodrumun meselelerini yıllardan beri bir arşın bir karış bile ilerletemeyen kişileri bodrumlular artık çok çok iyi biliyor. Bodrum meselelerini sorunlarını çözebilecek güce de, kudrete de, lidere de sahip olduğumuzu bodrumluların da görmesini çok istiyorum, arzuluyorum bu saatten sonra da bodrumun sorunlarının tümünü, elimizden ne geliyorsa gücümüz neye yetiyorsa,  zaman mekan fark etmeden sürekli çözmek için mücadelemizi vereceğiz. Bu vatana hizmettir bizim için başka bir şey değildir. Vatan aşkıdır. Çok sağ olsunlar var olsunlar. Onlarda bize güveniyorlar. Seviyorlar her geçen günde zaten bu konuda ki ilgilerini alakalarını Bodrumluların partimize ve bize görüyoruz. Çok sağ olsun var olsunlar. Çok teşekkür ediyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’un Tüm Sıkıntılarını Biz Çözeceğiz
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!