Martıcılar Kurallara Uymuyor

featured

BODRUM HABER – Martı tarzı bisikletler Bodrum sokaklarında kural tanımadan dolaşmaya başladı. Kontrolsüz şekilde şahıslara verilen ve hiçbir denetimi yapılmayan bu araçların sürücüleri kask takmıyor. Ters yolda ilerliyor yayalara ait kaldırımlarda terör estiriyor. Yaz aylarına girilmesi ile beraber başlayan turist akını ve tıkanan yollara alternatif bulmak için tasarlanmış martı tarzı bisikletler artık her yerde.

Bodrum’da başlayan trafik sorunları ve gittikçe artan sıcaklıklar vatandaşları alternatif araçları sürmeye itiyor. Bunlardan birisi olan E scooter kullanımın artması ile yeni trafik sorunları meydana gelmeye başladı. Bilinçsiz scooter kullanımı ile sürücüler kendi hayatlarını riske atıyor. Bunların en başında yolun ortasında gidenler ve kaldırımda yayaların aralarından geçenler geliyor. Kimisi ters yönde gidip trafiğe meydan okurken kimisi de çocuğunu da tek kişilik bu araçlarda seyahat ettirerek hem kendi yaşamını hem de karşı yönden gelen yaya veya trafikteki diğer araçların dikkatinin dağılmasına ve bu sebepler ile kazaların meydana gelmesine sebep oluyor.

Scooter kazalarını hafife almamamız gerekiyor, bu araçlar yer yer saatte 18 ila 30 km arasında hız yapabiliyorlar. Her yaştan bireyin e scooter kullanımı trafikteki diğer araçlar için büyük sorun teşkil ediyor. Scooter yollarının olmaması scooter sürücülerinin ve yayaların bir arada kaldırım taşlarını paylaşmak zorunda kalıyor. Martı tarzı bisikletlerin sigortası var mı?, Bunlara binerken kask lazım mı, yasal kullanma şekilleri nedir. Kaldırımlarda gitme hakları var mı?, 18 yaşın altında kullanmak yasal mıdır? Şimdilerde artan kazalar ile birlikte bu sorular aklımıza gelmeye başladı. Sokaklarda onlarca kişinin kullanmaya ve hızla yayılmaya başlayan bu araçların denetimini kim yapıyor. Kaza olduğunda suçlu kim? Bir eğitim alınması bir belge ile kullanılması gerekiyor mu? Yoksa Burası Bodrum ters yönden de gideriz kaldırımda da diyen yüzlerce yeni trafik canavarı mı oluşuyor Bodrum sokaklarında…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Martıcılar Kurallara Uymuyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!