BODRES; RES’lere Değil Yerlerine Karşıyız

featured

TÜLOV Yönetimi ” Bizim Herkese İhtiyacımız var, Sizleri Etkinliğimize Çağırıyoruz” açıklaması ile çarşamba günü Oasis Cinemarine’de gösterime girecek BODRES filmine Bodrum’da yaşayan herkesi davet etti.

Günün anlamı ile ilgili basına yapılan açıklamada; İçinde yaşadığımız dünya her geçen gün daha yaşanmaz hale geliyor. Su ve toprak kirleniyor Atmosfere salınan Sera gazı etkisi artıyor hızla kesilen ağaçlar nedenlere peşkeş çekilen zeytinlikler Kar amacı ile ülkenin her yanında doğaya karşı işlenen suçlar artıyor çoğalıyor. Doğa bizim evimiz, Biz doğanın efendisi değil bir parçasıyız. Ama durum çok farklı. Vahşi Kapitalizm gece gündüz durmadan para kazanma hırsıyla, Haksız Hukuksuz vicdansız Doğanın talan edilmesiyle uğraşıyor. Dünyanın geldiği bu nokta insanlık için tüm yaşayan canlılar için büyük tehlike arz ediyor. Susuzluk her tarafta baş gösterdi. Kuraklık ve Çölleşme hızla ilerliyor Dünyanın iklim dengesi bozuldu. Su taşkınları Orman yangınları artık devasa boyutta. Yakında dünyamız yaşanmaz duruma geleceği ortada. Ama insanoğlu doymak bilmeyen açgözlü para hırsı bitmek bilmiyor.
O zaman geriye tek bir yol kalıyor. Dünyayı hep birlikte savunmak korumak. Doğanın bize sunduğu birçok nimet var. Tüm canlıları bir ana şefkatiyle kucaklayan doğaya karşı bizimde ona karşı sorumluluğuz ve bazı ev ödevlerimiz var.

İşte TÜLOV olarak hazırladığımız BODRES filmiyle bütün bunları anlatmaya çalışıyoruz.
Yaşam akanlarını korumak için yaşadığı topraklara ahde vefa duygusuyla hareket eden Bodrum köylülerinin RES’lere karşı verdikleri mücadeleyi anlatan bu filmi birlikte izlemek ve bir dayanışma ruhu yaşatmak amacıyla TÜLOV YÖNETİMİ tüm Doğaseverleri tüm Bodrum sevdalılarını, Çarşamba günü Kültür Sanat etkinliklerine davet ediyor.
Bu konuda basına bir açıklama yapan Tülov Yönetim Kurulu üyesi ve Muğla/Bodrum Temsilcisi Av Remzi Kazmaz ” Dünyanı bu kötü gidişatına DUR demek için bu güzel ülkenin her tarafında devam eden Talana ve Yalana karşı uzun yıllar Hukuk mücadelesi yapıyoruz Ama bu mücadelemiz tek başına Hukuk yoluyla olmuyor.
Çünkü birçok şirket Hukuk tanımaz tavrıyla ve mahkemelerde geç tecelli eden kararlarla Doğayı Çevreyi korumak artık zorlaştı.
Artık iş başa düştü artık iş yaşam alanlarını korumak için o topraklarda yaşayan halka düştü
Ve son zamanlarda bunun en güzel örneğini Bodrum Yarımadasında yaşayan köylülerinin RES’lere karşı verdikleri hem Hukuk hem örgütlü hep birlikte yaşam alanlarını savunmak ve korumak amacıyla yaptıkları tüm işler eylemler toplantılar basın açıklamaları şikayetler v.b gibi Anayasal tüm haklarını kullanarak AY 56 . Maddesi gereği çevrenin korunmasına yönelik yasal haklarını kullanması etkili olduğunu görüyoruz.
Artık insanoğlu Doğayı yani Evini kendi korumalıdır.
BİZ RES’lere KARŞI DEĞİLİZ
BİZ KURULDUKLARI YERE KARŞIYIZ
Av Remzi Kazmaz Bodrum köylülerin avukatı aynı zamanda BODRUM ÇEVRE PLT Kurucusu ve uzun yıllardan bu yana yaşam alanları koruyan köylülerin avukatı Av Remzi Kazmaz”” Bizler bazen kamuoyunda yanlış anlaşılabiliyoruz. Tabi ki bunun sebebi kamuoyunu yanlış bilgilendiren yandaş medya…
Biz hiçbir zaman RES’lere karşı olmadık. Biz bu RES’lerin kuruldukları alanlara karşı olduk.
Resler kuruldukları yerler RANT alanları ve YAŞAM alanları, Bu nedenle bu yanlış kurulan yerlerdeki RES’lere dava açtık ve kazandık.
İşte BODRES filmi de bütün bunları anlatan bir Çevre filmi…
Av Remzi Kazmaz devamla şunları söyledi. İlerde bizi bekleyen bir çok çevre felaketi kapımızda bizi bekliyor. Ülkenin ve Bodrumun üzerinde karabulutlar dolaşıyor bütün bu olumsuzlukları birlikte yenebilir Doğamızı birlikte koruyabiliriz. Bunun için bir adım atmak gerekir. Bu bedenle TÜLOV’un hazırladığı bu sinema etkinliğine katılarak bu adımı atabiliriz.
Çarşamba günü BODRES filmini aynı duygularla izlemek için Oasis Cinemarine Açıkhava sinemasında saat 21.00 de buluşalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
BODRES; RES’lere Değil Yerlerine Karşıyız
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!