1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Dolmuş Duraklarında Mağduriyet Yaşanıyor

Dolmuş Duraklarında Mağduriyet Yaşanıyor

featured

Bodrum’da Dolmuşlar ve Dolmuş durakları ile ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Muğla Büyükşehir olduktan sonra tüm dolmuşların sisteminde yapılan değişiklikler sebebi ile vatandaşlar yıllardır duraklarda beklemekten işlerine yetişemiyor, evlerine gidemiyor, aktarmalı olan kırsal bölgelerdeki dolmuş saatlerini kaçırıp binbir güçlük çekiyor.

Üstelik çok yakın bir tarihe kadar dolmuş duraklarında bekleme kabinleri yok iken tam haberimizi paylaşacağımız zamana denk gelen ve takip ettiğimiz duraklara konan yeni kabinlere de sevinemedik desek yeridir. Son günlerde aşırı yağış alan Bodrum’da okuldan çıkan öğrencilerin bekleme yaptığı durakta ancak oturulacak yerlerde 2 kişilik yer olması sebebi ile çocukların çoğunun dışarıda ıslanarak dolmuş beklediğini görüntüledik. Dolmuşların dönüş yolunda da olsa boş da olsa kendi hatları dışında yolcuları almaması sebebi ile öğrenciler kısa sürede sırılsıklam oldu.

Bodrum genelinde örnek verebileceğimiz pek çok bölgede durak kabini veya kaldırım yok. Cevat Şakir Mahallesi Hoca  Ahmet  Yesevi  Caddesi üzerinde bulunan hatlarda dolmuş kabinleri olmaması sebebi ile buralarda bekleme yapan yolcular özellikle olumsuz hava şartlarında zor anlar yaşıyor. Uzun süre beklenen dolmuşların indi bindi yaptığı bu bölgede ne yazık ki durak kabini yok. Kızılağaç bölgesinden yapılan bir ihbarda  jandarmadan sonra pazara kadar bekleme kabini ve beklemek için kaldırım yok diyen vatandaşlar mağduruz diyor.  Turgutreis’de bulunan bekleme kabinlerinde ise oturulacak yerler kırılmış. Belli ki uzun süredir yok zira vatandaşlar oturmak için taş koymuş kabinlerin içine ve orada bekleme yapıyorlar.  Sadece bu durak değil tüm duraklarda yaşanan bu sorun Bodrum’daki tüm vatandaşların ortak  sıkıntısı.

Ülkenin en pahalı dolmuş hatlarına sahip Muğla genelinde bu sorun yaşanıyor. Üstelik Dolmuş bekleme kabinlerinin eksik olması sebebi ile yanılıp birkaç metre ötede dakikalarca bekleme yapan yolcuları da  es geçip gidiyorlar. Minibüslere binebilmeyi başarırsanız da tıklım tıklım dolu dolmuşlarda dakikalarca yolculuk yapıp üstüne de oldukça ciddi rakamlar ödüyorsunuz. Dolmuş durakları ile ilgili sıkıntılar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Pislik içinde adeta çöplük olan kabinlerin kırık sandalyelerinde oturmakta mümkün olmuyor. Olanlar arızalı, olmayanlarda sorun çok. Muğla Ulaşım daire başkanlığı bu konu hakkında susuyor. Şikayetlere dönüş yapmıyor. Yetişemediği için mi bütçe mi ayrılmıyor bilinmez ancak bu dolmuş sefaletinin bir şekilde vatandaşların yararına düzgün bir şekilde ele alınmasını ihbar hattımıza gelen şikayetlerden de anlıyoruz. Bizler ele aldık şikayetleri ilettik. Muğla Büyükşehir  Belediyesi konuya nasıl yaklaşır onu da yaşayıp göreceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolmuş Duraklarında Mağduriyet Yaşanıyor
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!