Eski Devlet Hastanesi Sağlıkçıların Lojmanı Olsun

featured

BODRUM HABER – Bodrum Sıcak Haber Ekibi olarak yıllarca bu şekilde hizmet veren ve yönetmelikte olması gereken lojmanlar ile ilgili kamuya ait binalar varken  lojman konusunun çözülememesi ile ilgili bir araştırma yapmak istedik. Bodrum’da lojman sorunu bir türlü çözülemiyor. Hastanelerde çalışacak personel kalacak yerleri olmadığı için ev kiralamak zorunda bırakılıyor.

Kira yardımı almayan lojmanı olmayan kamu ve sağlık personelleri ev fiyatlarındaki yüksek rakamlar sebebi ile artık Bodrum’u tercih etmiyor. Tayini çıkan kamu ve sağlık çalışanları kısa bir süre sonra tayinleri isteyerek Bodrum’u terk ediyor. Son yıllarda çok sık karşımıza çıkan bu sorunların aslında Sağlık bölümü için bir çözümü var. Yani Hastanede çalışacak olan personeller için Eski Bodrum Devlet Hastanesine ait binalar kullanılabilir. Yıllar önce Eski Devlet Hastanesi İdari binasının bekar hemşirelerin lojmanı olarak kullanılırken daha sonra ihtiyaçların artması ile lojman idari binaya çevrildiği bilinmekte.  

Aslında Türkiye genelinde Devlet Hastanelerinin olduğu yerlerde 4/1’i  Doktorlar,  4/1’i Hemşireler,  4/ 1’i Sağlıkçılar ve 4/1’inin de İdari personel çalışanları olmak üzere Sağlık Bakanlığı Yönetmeliğince, hastane  çalışanlarına bu şekilde lojman verilmek zorunda. Milas Baltalı Kapını üstünde bulunan eski Milas Devlet Hastanesi taşındıktan sonra yıllarca atıl kalması sebebi ile evsizlerin barınağı hale gelmiş ve lojman olarak kullanılacak bir bina harabeye dönmüş durumda.

Eski Bodrum Devlet hastanesinin akıbetinin de bu şekilde olmasından endişe eden bazı sağlık çalışanlarında aldığımız bilgilere göre artık çatısı dahi çöken o binanın kurtarılması çok maliyetli olabilir. İşte bu sebep ile Bodrum eski poliklinik binalarının akıbetinden de endişe ediliyor. Örneklerin sonu olmadığı bu yapılara şimdi birde Bodrum devlet hastanesi binası ekleniyor. Arazisi 90 yıllığına sağlık hizmetleri için, Orman Müdürlüğünden kiralanarak 1984 yılında Milas ve Marmaris hastaneleri ile aynı anda Dünya Bankasından  alınan kredi ile yapımlarına başlanan hastaneler bir dönem için yeterli hizmeti verdi. O zaman 5000 olan Bodrum nüfusuna göre oldukça  uygun olan hastane 10000 kişiye hitap edecek şekilde düşünülerek yapıldı. Ancak günümüzde yüzbinleri bulan nüfus karşısında yetersiz kalan hastane artık kaderine terk edilmiş durumda.

Şimdi yeni bir başvuru ile Diş polikliniğinin taşınması için çalışmalar başlatıldı. Ancak en büyük diş hastanesi için bile orada bulunan binalardan yeterli sayıda oda alınabilir. Peki ya üstlerde bulunan hasta odaları ne olacak. Her birinde banyosu ve yeterli odası olan onlarca hasta odası revize edilerek personellere tahsis edilemez mi. Bu konuda neden hiçbir araştırma yapılmamış. Üstelik devasa mutfağı ile kalan personelin sabah ve akşam yemeklerine de çözüm getirilebilir. Böylelikle evli olmayan ve lojman ihtiyacı olan personeller burada çok rahat bir şekilde kalabilir. Eskiden olduğu gibi,  Bodrum yine kaliteli personellerin gelmek için öncelikli tercihleri arasına girmesini mümkün hale getirilebilir. Bodrum’da yaşamını sürdüren halkın da hastane personel eksikliği giderilebilir. Yeniden milyonlarca lira harcayarak yapılacak yeni yerler yerine 3 4 odasının kullanılıp diğer tüm odalarının atıl bırakılacağı bir binalar çöplüğü haline gelmeden bu işlemler en kısa sürede başlatılabilir.

Diş ve diğer bölümler için Poliklinik binaların 5/1’i kullanılsa diğer tüm odalar atıl kalıp kaderine terk edilecek.  Her ne olursa olsun kaç yeni bölüm oraya giderse gitsin mutlaka atıl binalar kalacak. İşte en güzel çözümü biz sunuyoruz. Eski Hastane Binası sağlık çalışanları için lojmana çevrilsin. Kısa sürede hazır hale gelebilecek bu sistem sayesinde yüksek kiralar sebebi ile Bodrum’a gelmek istemeyen  tüm çalışanlar artık gönül rahatlığı ile Bodrum’a gelmeye başlayacaktır.   Bodrum’da yaşayan  vatandaşlar, Lojmanlar ile ilgili konunun Bodrum Kaymakamı,  Bodrum Belediye Başkanı ve tüm Siyasi Parti İlçe Başkanları tarafından  gündeme getirilerek ortak bir çözüm yolu ile sonuca gidilmesi gerektiğini, orasının adı o olsun burasının adı bu olsun tartışmalarının yerine ellerinde bulunan bu binaların bir an önce lojman olarak sağlıkçılara kazandırılması ile ilgili işlemleri başlatmalarını bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eski Devlet Hastanesi Sağlıkçıların Lojmanı Olsun
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!