BÖYLE Mİ ÖNLEM ALINIYOR

featured

BODRUM HABER – Gümbet Mahallesinde   sular sokaklarda boşa akmaya devam ediyor. Gün geçmiyor ki Bodrum’da bir su patlağı haberi gündeme gelmesin. Her ne kadar bu haberleri yaptığımız da MUSKİ yetkililerinin tepki gösterildiğini bilsek de basın mensubu olarak bu konuları ele almak bizlerin görevi…
Bodrum’da son haftalarda en önemli konulardan biri olan su ile ilgili hem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün hem de Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konunun önemi ile ilgili seminerler verip halkı bilgilendiriyor. Geçtiğimiz kış döneminde yeterli yağış alamayan ve il genelinde yazın büyük sıkıntıların yaşanacağı şimdiden bilinen su sorunu herkesin bilgisi dahilinde. Ancak her seferinde DSİ’yi suçlayan ve alt yapının yetersizliğinden yakınan MUSKİ yetkilileri gerekli şekilde tadilat tamirat yapamadıkları için Bodrum’un her yerinden su boruları patlak veriyor. Hemen her gün yapılan haberleri bazen gören bazen görmezden gelen yetkililer konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Çırkan Mahallesi’nden başlayan, Bitez, Turgutreis, Gümbet, Bodrum merkez ve diğer mahallelerde su haklarındaki patlamalar ve giderilemeyen diğer arızalarla ilgili haberlere artık yetişilemiyor.
Bunlardan biri de Gümbet’te bulunan Rüzgar sokağın kesiştiği yerde yaşanıyor. Günler, aylar değil yıllardır o sokakta sular boşa akarken yol da artık yosun tutmuş durumda. Üstelik o kadar işlek bir yol ki şimdiden turistlerin gelmeye başladığı Gümbet için hiç de hoş olmayan görüntüler herkes tarafından belgeleniyor
Çevrede sakinleri yetkililere defalarca edilen şikayetlere bir türlü dönüş yapılmadığı belirtiyor.
Farklı toplantılarda bir damla suyun önemiyle ilgili anlatılanlar, bu konuda reklam tabelalarına yerleştirilen afişler söylemlerle yaşanan gerçeklerin hiç mi hiç bağdaşmadığını gözler önüne seriyor.
Su sorunu yaşanmaması için önlem aldıklarını ifade eden Başkan Osman Gürün “Kuraklık geldi kapımıza dayandı. Yapılan araştırmalar ve bilimsel ön görülere göre Muğla’da önümüzdeki yaz çok önemli bir su sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz.” demişti.
Bu açıklamaları Bodrum MUSKİ yetkilileri duymuyor mu? Ya da duyuyor da ilgilenmiyorlar mı? Aylardır su patlakları ile ilgili haberleri güncel tutmaya ve yetkililerin dikkatlerini bu olumsuzluklara çekmeye çalışıyoruz. Eğer bu sular bu şekilde boşa akmaya devam ederse korkarız ki yazın biten rezervler sebebi ile ilçe halkının yani sıra tatil için gelen yerli ve yabancı misafirler, ihtiyaçlarını damacana sularla gidermek zorunda kalacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BÖYLE Mİ ÖNLEM ALINIYOR
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!