Gaz, Yağ ve Akaryakıt Ürünlerine ÖTV Artışı

featured

BODRUM HABER – Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerinde özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarına artış yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte benzinden alınan ÖTV tutarı 7,52 TL, motorinden alınan tutar ise 7.05 TL olarak belirlendi. LPG otogazdan alınan litre başı ÖTV tutarı ise 5,77 TL olarak belirlendi. Bu yeni düzenleme bugünden itibaren geçerli olacak şekilde benzinde ve motorinde litre başına 6 lira zam yapıldı.

Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte, kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Ayrıca otogazda alınan litre başına ÖTV tutarı da 5,77 liraya çıkarıldı. Bunun yanı sıra, benzol, tuluol, ksiol, solvent nafta gibi ürünler ile madeni yağlama ürünlerinin ÖTV tutarlarında da artışa gidildi.

Ancak kararda belirtilen uçak benzini, jet yakıtı ve hafif yağlar için ise ÖTV uygulamasının devam edeceği açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütülecek olan bu karar, 16 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

ÖTV artışı sonucunda benzin ve motorin grubunda pazar gününden itibaren geçerli olmak üzere litre başına 6 liralık bir fiyat artışı yaşandı. İstanbul’da benzinin litresi 28 liradan 34 liraya, motorinin litresi ise 26 liradan 32 liraya yükseldi. Bu yeni artışlar, daha önce yapılan 1.32 liralık zamla İstanbul Avrupa yakasında benzinin litresinin 28 liraya yükselmesinin ardından gerçekleşmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gaz, Yağ ve Akaryakıt Ürünlerine ÖTV Artışı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!