Bodrum Kitap Günleri Startı Verdi

featured

BODRUM HABER-  Bodrum’da ilk kez düzenlenen “Bodrum Kitap Günleri” etkinliği başladı. Heredot Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe 40’tan fazla yayınevi ve 50’ye yakın yazarın katıldığı etkinlik 3 Şubat’a kadar kitapseverlere kapılarını açacak.

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ. ve Gümüşlük Akademisi Vakfı iş birliğiyle gerçekleşen Bodrum Kitap Günlerinde “Doğayı Okumak” temasıyla kitapseverler ile Türkiye’nin dört bir yayıncılar, yazarlar ve şairler Bodrum’da bir araya geldi.

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan  Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, “Kültür, sosyal yaşam ve ekonomide bütünlük oluşturan, bazen hayatın içinden bazen de yazarın hayal ufkunun geniş yelpazesinden kesitlerle bizleri içine çeken kitaplar, toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Kitap Fuarları ise kitapların tanıtılması, okuryazar sayısının artırılması, okuma alışkanlığının gelişmesi gibi pek çok etkili fayda ile yayımcı, yazar, kitap ve okuru buluşturur. Ulusal kültürün oluşmasında önemi büyük olan kitapların geniş bir yelpazede Bodrumlularla buluşması için büyük emeklerle hazırlanan organizasyon, kentimize yeni bir soluk getirecek. Devamlılığını saylayabilirsek sanatı ve kültürü kentimizde yaşatmak, var olan kültürel değerleri korumak, Bodrum’un kültür ayağını yüceltmek için önemli bir işe imza atmış olacağız. Kitap Günleriyle doğayı da birleştirerek edebiyat, sanat ve insana yönelik her olguyu ortaya koymaya çalıştık. Çünkü insan doğa ile var olur; edebiyat ve sanat ise doğanın içinde insanla anlam kazanır. Kültürel buluşma noktası olarak değerlendirdiğimiz etkinliğimizi değerli kılan yayınevlerimize, yazarlarımıza, misafirlerimize, siz değerli dostlarımıza katılımlarınız için teşekkür ederim. Bodrum’un zengin edebi mirasının korunması ve geliştirilmesi, çağdaş yaşamın ayrılmaz parçası olan kitapların kentimizde okuryazarlara rahatlıkla ulaşması, kıymetli yazarlarımızın eserleri ile hayat felsefelerinin benimsenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum Kitap Günleri Startı Verdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!