“Cem Karaca’nın Gözyaşları” Filmi Sevenleriyle Buluştu

featured

BODRUM HABER- “Tamirci Çırağı”, “Namus Belası” gibi çok bilinen eserlere imza atan usta sanatçı Cem Karaca’nın hayat hikâyesini anlatan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmi vizyona girdi.

Bodrum Yaşam Vakfı üyeleri  “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmini  özel bir gösterimle yaklaşık 90 kişi beraber izledi.

“Vakıf olarak sinemaya değer verdiğimizi ortaya koymaya çalışıyoruz”

Cinemarine Sinemaları ve Bodrum Yaşam Vakfı Başkan Yardımcısı Cenk Sezgin, her hafta cuma günleri vakıf olarak filmlerin ilk gösterimlerini beraber izleyeceklerini ifade etti. Filmle ilgili düşüncelerini aktaran Sezgin, “Cem Karaca filminin Bodrum’da ki ilk gösterimini tamamladık. Bodrum Yaşam Vakfı tüm yönetimi ve pek çok üyesi ile genel bir gösterim yaptık. Ben de dâhil olmak üzere herkesin gözleri buğulu. Hakikaten filmde Cem Karaca’nın yaşamı boyunca uğradığı haksızlıkları ve verdiği mücadeleyi, çaresizliklerini, sanatının derinliğini görebildik. Çok güzel bir film. Umarım bu film sayesinde pek çok insanımız Cem Karaca’yı daha yakından tanıma şansı bulur. Uğradığı haksızlıkları ve sanat uğruna nelerden vazgeçtiğini ülkesi uğruna Türk sevgisi uğruna nelerden vazgeçtiğini görür. Film hakkını inşallah gişede bulur. Böyle filmlerin devamı gelsin. Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi bugün itibari ile vizyona girdi. Bizim katıldığımız ilk seanstı. Her hafta cuma günleri benzer ilk filmimizi vakfımız ve katılmak isteyen vatandaşlarımızla beraber izleyeceğiz. Böylece sinemamızın güzel eserlerini daha çok kişiye ulaşmasını ve daha iyi duyulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda vakıf olarak sinemaya değer verdiğimizi ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.

 

Filmler ile ilgili ön araştırmalar yapan Bodrum Yaşam Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Sytmen, “Bugün Cem Karaca’nın filmini seyretmek için hep beraber toplandık. Ben buluşmalarımızda film ile ilgili ön araştırma yapıyorum. Filmin sonunda da hep beraber film konusunda konuşuyoruz. Çok etkileyici bir filmdi ve ben çok ağladım. İnanılmaz bir oyunculuk performansı çok etkilendim. Katılım gayet güzeldi. Bence bu filme çok büyük katılım olacak diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

“Final şarkısı da muhteşemdi”

“Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminden çıkan vatandaşlar filmin kendilerini gençlik dönemlerine götürdüğünü söyledi.

Harika bir film olduğunu aktaran vatandaşımız  “Harika bir filmdi. Orta yaşlı bir insan olarak gençliğimde şarkılarını dinleyerek büyüdüm. Zaman zaman bu etkinliklere katıldım. Şimdi görüyorum ki yaşantısı nasıl geçmiş? Bana göre tam enerji insanı, yaptığı, savunduğu her şey çok güzel. ‘Ben Bir Ceviz Ağacıyım Gülhane Park’ında’ olan final şarkısı da muhteşemdi” dedi.

“Bu film iyi bir tercih oldu”

“Film baştan sona etkileyiciydi, duygusal bir film. O dönemleri yaşadığımız için şarkılar,  söylenen şeyler bizi daha çok etkiledi. Filmin oyuncuları çok iyiydi. Herkes rolünü başarı ile yaptı. Gerçek anlamda o kişilikleri sanki onlarla berabermişiz havasını yaratabildiler. Bilhassa başrol oyuncusu İsmail Hacıoğlu iyiydi. Sözleri montaj sanmıştım ama kendisi söylemiş.  Şarkılarda çok başarılıydı. Toto hanımı canlandıran Yasemin Yalçın çok iyiydi. Bizi geçmişimize gençliğimize götürdü. Uzun süredir sinemaya gelmiyordum. Bugün değişiklik olsun diye geldim ve bu film iyi bir tercih oldu”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Cem Karaca’nın Gözyaşları” Filmi Sevenleriyle Buluştu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!