Bodrum TÜRSAB Basın Toplantısı Düzenledi

featured

BODRUM HABER – Bodrum TÜRSAB  15-22 Nisan tarihlerinde  kutlanan Turizm Haftası kapsamında Bodrum turizmine katkılarımızı  anlatan bir toplantı gerçekleştirdi. 2024 yılı yaz sezonu değerlendirmeleri ve yönetim kurulu ile birlikte yeni projelerin anlatıldığı Eskiçeşme Otel’deki basın toplantısında 2024 yılı turizm sezonuna dair görüş ve değerlendirmeler paylaşıldı.

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir ve Başkan Yardımcısı Rukiye Dengiz, Turizm Haftası nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi. Toplantı konuşmasını TÜRSAB  Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir’in yaptığı toplantıda öncelikle TÜRSAB nedir amacı nedir açıklamasında bulundu. Yıllardır Bodrum markasını kullanarak turizmde bir yere gelinemediğini belirten Demir “Bodrum tarih, doğa, gastronomi, spor ve benzer turizm değerlerinin hepsine sahip ancak gerek pahalılık ve gerekse bunların hikayesinin yaratılıp tanıtılamaması ilçenin turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor” dedi. Mustafa Demir, Bodrum’a yurt dışından gelen turistlerin yüzde 82’sini getiren seyahat acentelerinin  sorunlarını, beklenti ve taleplerini dile getirdi. Sezon dışı turizm hareketliliğini sağlamak amacıyla turizm STK’ları ile de işbirliği yaparak bir dizi proje başlatılması gerektiğini vurguladı. Bodrum’un turizm sezonu ile ilgili ise 14 Haziran 15 Eylül arası Bodrum’un turiste ihtiyacı olmadığını belirten Demir pazarlamada yeni şeylerin eklenmesi gerektiğini belirtti.  Bunların arasında spor, gastronomi, doğa gibi konuları eklenmesi gerektiğini söyledi. İngiltere’den 2011 yılında 12 ay uçak olduğunu belirten Demir, Bir Türk tur operatörünün risk alarak bunu gerçekleştirdiğini hatırlattı. Bodrum’un marka olmasından dolayı Biz nasılsa Bodrum’uz markamız biliniyor, bize insanlar gelecek diye umut etmişiz ve bir pazarlama yapmamışız. Yeni dönemde biz kamuya, buradaki diğer STK’lara ve Turizm Bakanlığına Bodrum’dan proje üretmek için biz gönüllü yola çıktık. Ve ilk projemizle 2025 yılı Kasım 15’de 2 başkentten yada 2 tane hedef pazar havalimanından tüm kış yolcu indirmek. Biz Bodrum’da kışın hayatın nasıl olduğunu bizim hedef pazarlarımızda göstereceğiz. Bir sonraki yaz hedef pazarlarımıza bakın bu destinasyonlardan 12 ay  Bodrum’a uçacak diyeceğiz.  Ayrıca Bodrum’dan yurtdışına giden yerli turistimize de buralara gidiyorsanız bizim bu destinasyonlarda uçağımız var diyeceğiz.  2 havayolu ile pazarlık aşamasına geldiklerini söyleyen Demir, Yeni dönemde BOTAV’ın bu platformu daha aktif kullanmasını beklediklerini belirtti.  Demir, yeni dönemde Bodrum için projeler üreteceklerini belirterek toplantıya son verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum TÜRSAB Basın Toplantısı Düzenledi

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!