Üç Fidan Etkinliğinde Gergin Anlar

featured

BODRUM HABER  – Bodrum Belediye meydanında akşamüzeri üç fidan olarak anılan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin yıl dönümünde  törenle anıldı.

CHP, Türkiye İşçi Partisi, Sol Parti ve Emek Partisi ile siyasi parti ve STK’Lardan yaklaşık 200 kişinin  katıldığı eylem ve basın açıklamasında sık sık Devrim Şehitleri Ölümsüzdür, Faşizme Karşı Omuz Omuza sloganları atıldı. Ortak basın açıklamasını Emek Partisi ilçe yöneticisi Yüksel Okyay okudu.

Okyay açıklamasında şunları söyledi “Deniz, Yusuf ve Hüseyin, yoğunlaşan baskı ve terör eşliğinde 12 Mart faşist cuntası tarafından 6 Mayıs 1972’de idam edildiler. Onlar baskının, sömürünün olmadığı sınıfsız bir toplumun kurulması amacıyla, emperyalizme ve işbirlikçi egemen sınıfların köhne düzenine ve yöneticilerine karşı taviz vermeden mücadele ettiler. Bu mücadelenin tam zaferi, bugün de işçi sınıfının ve ezilen halkların, baskının ve sömürünün tüm biçimleriyle yok edildiği sınıfsız toplum davasının hedefi olmaya devam ediyor.Deniz Gezmiş’ten sonra darağacına çıkarılan Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın  “Kahrolsun faşizm” haykırışı, bugün hâlâ grevlerde, meydanlarda, kampüslerde mücadeleye güç veriyor” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte şiirler okundu Bülent Çatalkaya’nın bağlaması  eşliğinde Şarkışla, Denizlerin Dalgasıyım türküleri okundu. Bodrum ODTÜ  mezunları adına Barkın Kurt, Baro başkanı Onursal Özbek, CHP ilçe başkanı Tuna Işın konuşma yaptı.

CHP ilçe başkanının yaptığı konusmanin ardından mikrofonu alan bir yetkili burada hiçbir siyasi parti temsilcisinin konuşma yapması programda yoktu sadece ortak açıklama yapılacaktı. Organizasyonumuzda siyasi parti konuşmaları değil sadece ve sadece ortak metin olunacaktı. O açıdan az önce yaşanan kargaşayı açıklamak için dile getirdim dedi. Yapılan açıklama sonrası saz sanatçısı tarafından okunan türküler ile etkinlik sona erdi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üç Fidan Etkinliğinde Gergin Anlar

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!