1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Valisi Akbıyık’tan ‘Ahilik Haftası’ Mesajı

Valisi Akbıyık’tan ‘Ahilik Haftası’ Mesajı

featured

BODRUM HABER – Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık her yıl Ekim ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında mesaj yayımladı.
Vali Akbıyık mesajında, “Temelleri 12. yüzyılda Anadolu topraklarında atılan Ahilik kültürü, bireyler arasında sosyal yardımlaşmayı sağlayan, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi değerleri özünde barındıran, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat felsefesi, bir yaşam tarzıdır.
Ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerler, bugün tüm insanlığın ihtiyacı olan ortak değerlerdir. İlmin irfanla, ticaretin ahlakla bütünleştiği ahilik anlayışı milli değerlerimizi yansıtmakla beraber, diğer milletlere de örnek olmuştur. Bugünkü teknolojiye, bilime, ekonomik ve sosyal düzene asırlar öncesinden zemin hazırlayan ahilik müessesini gençlerimize en güzel şekilde anlatmak, gelecek nesillere aktarmak ve bu geleneğin yaşamasını sağlamak hepimizin görevidir. Bu vesileyle Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Pir Ahi Evran-ı Veli’yi ve onun izinde yürüyen gelmiş geçmiş bütün ahileri rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ekonomik ve sosyal hayatımızın temeli olan esnaf ve sanatkârlarımız, tüccarlarımız, sanayicilerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, birlik beraberlik, dayanışmanın artarak devam etmesini ve bu hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Valisi Akbıyık’tan ‘Ahilik Haftası’ Mesajı
Yorum Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!