1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Bodrum’da SMA Hastası Kaan Bebek İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Bodrum’da SMA Hastası Kaan Bebek İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

featured

BODRUM HABER – Muğla’nın Bodrum ilçesinde dünyaya gelen 3 aylık Kaan Ali Danaş, SMA Tip 1 hastalığı nedeniyle kritik bir tedaviye ihtiyaç duyuyor. Kaan’ın ailesinin, Dubai’de hayatta kalabilmesi için, tedavi masrafları için yardımseverlerden destek talep etti. Bodrum Kaymakamlığı ve Muğla Valiliği’nin izniyle yardım kampanyası başlatıldı. İlçede Kaan’da bebek için sergi, kermes ve sosyal etkinlikler düzenlenecek.

Konacık Mahallesi’nde bir sitede görevli olarak çalışan 46 yaşındaki Şenol Danaş ve 35 yaşındaki eşi Aygün Danaş, bebeklerinin doğumunun ardından sadece iki hafta sonra SMA Tip 1 kas erimesi hastalığı teşhisi alınmasıyla sarsıldılar. Kaan bebeğe Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde her ay iki iğne yapılarak hastalığın tedavi süreci başlatıldı.

Ancak Dubai’deki Med Care kliniğinde bir ay sonra yapılacak olan belirli tedavi için bir ay boyunca toplamda 1 milyon 800 bin 500 tedaviye ihtiyaç duyuldu.

Danaş ailesi, Kaan’da yaşadığı için sadece 4 aylık bir süre tutulduğunu belirten yardım kampanyasına destek istedi. Anne Aygün Danaş, “Oğluma doğumdan iki hafta sonra SMA Tip 1 hastalığı tanısı konuldu. Şu anda sadece ilerlemesini geciktirmek için ayda iki iğne yapılabiliyor. Bebeğimin yaşaması için Dubai’de tedavi görmesi şart. Aksi takdirde, tedavi ile sadece 2-3 yaşına kadar yaşayabiliyor. Bize ulaşabilen herkesten yardım bekliyoruz” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da SMA Hastası Kaan Bebek İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı
Yorum Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

deneme bonusu veren siteler