Bodrum’da Gezi Davası Kararları Protesto Edildi

featured

BODRUM SICAK HABER – Bodrum  Belediye Meydanı’nda  akşamüzeri toplanan Siyasi Parti , STK temsilcileri ile vatandaşlar Gezi Davası Kararları’nı protesto etti.

Ellerinde Gezi Onurumuzdur, Ben Mücella Yapıcıyım, Lale Devri Bitti Sülale Devride Bitecek dövizleri taşıyanlar, Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu dev pankart açtı. Sık sık Heryer Taksim Her Yer direniş, Biz Geziciyiz Siz Gidici, Bu Daha Başlangıç Mücadelemiz Devam Edecek sloganları atan eylem ve göstericiler adına açıklamayı EMEP Muğla İl başkanı Nuri Ali Koç yaptı. Meydanda bulunan kalabalığın alkış ve ıslıklarla destek verdiği Koç basına açıklamada bulundu. Koç;  Dün sonuçlanan gezi davasında verilen cezalar, tek adam rejiminin “ Adalet” cilasının son kalıntılarını da döktüğünü belirterek “ Tarihe kara bir gün olarak geçmiş, yargılama suçu işlenmiştir. Artık mahkemelerden adil bir karar beklemek, bağımsız bir yargıdan söz etmek olanaklı değildir. Daha önce beraat kararları verilen Gezi davasında olmadı baştan denilerek sarayın ve siyasi iktidarın yetkililerinin talimatları doğrultusunda hukuk dışı ve geçersiz delillere dayanarak verilen cezalar halk nezdinde yok hükmündedir. Kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hepimiz Gezideydik işsizliğin yoksulluğun kol gezdiği, ekonomik kriz yükünün halkın sırtına yıkıldığı şu günlerde İktidar kaybedeceğini öngördüğü seçimler öncesi 2015 yılında olduğu gibi korku birikimi yaratma çabası içerisindedir. Ama Nafiledir, Beyhudedir. Koç’un sözleri sık sık sloganlar ile kesildi. Koç açıklamasının devamında “Verilen bu cezalar adalet, demokrasi, bağımsızlık talebi olanlara, eşitlik, özgürlük ve barış  isteyenlere, iş – ekmek talep edenlere, havasına, suyuna ,toprağına, zeytinine, ormanına  sahip çıkanlara  gözdağıdır. Gezi direnişine katılan milyonlara gözdağıdır. Verilen bu cezaları bizlere verilmiş sayıyoruz ve kabul etmiyoruz.  Hepimiz Gezideydik, Açıklanan ağır cezalar insanların aynı taleplerle bir daha sokağa çıkmaması için verilmiştir. Ancak bizler hak ve özgürlük mücadelemizden geri durmayacağız. “ Her yer Gezi ! Her yer direniş !” demeye devam edeceğiz. Gezi geçmişte kalmış değil, hafızamızdan silinmemiştir” diyerek açıklamasını tamamladı.

Basın açıklamasının ardından Belediye Meydanı’nını terk etmek istemeyen gruba yönelik olarak polisler megafonla sık sık “Lütfen basın açıklaması bitmiştir, slogan atmadan meydanı boşaltın” uyarısında bulundu.

Polisin uyarılarına rağmen bazı eylemciler meydandan ayrılmadı. Bunun üzerine bölgede bekleyen Çevik Kuvvet ekipleri gruba müdahale etti. Müdahalenin ardından polis ile eylemciler arasında bir süre arbede yaşandı. Eylemciler daha sonra  Bodrum cadde ve sokaklarına dağılarak bölgeden ayrıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’da Gezi Davası Kararları Protesto Edildi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!