Halil Karahan, Yalıkavak Yolu İçin Hükümeti Suçladı

featured

BODRUM HABER -CPH Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan,  Ortakent -Yalıkavak bağlantı ana yolunda güvenli sürüşün olması için yapımına 2014 yılında başlanan ve hala bitmeyen  yol ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Karahan sözlerine “Değerli Bodrum halkı ve basın mensupları bugün burada AKP İktidarının başlayıp bitiremediği Yalıkavak yönünde Bodrum halkının güvenli şekilde seyir etmesinin önünde engel olan Yalıkavak yolunu konuşacağız. 2014 yılında 8 sene önce yapımına başlanan ancak 2016 yılından bugüne çivi bile çakılmayan Yalıkavak yolundayız. Burası  2014 yılında 10 milyon muhammen bedelle ihaleye çıktı ve yapımına başlandı. Ancak bir türlü bitirilemedi. O zamandan bugüne ülkemizde Ahlat’ta, Gökova’da ve Ankara’da 3 tane saray bitirildi. Ancak Bodrum Halkının sağlığını, güvenli şekilde seyahat etmesini  sağlaması gereken bölünmüş yol bitirilemedi. Buradan günde on binlerce araç seyahat ediyor.  58 tane toplu taşıma aracı karşılıklı gidiyor geliyor, öğrenci servisleri gidiyor geliyor, bizim buradaki 2 parti olarak 4 kez dile getiriyoruz. Burada çok ciddi risk ve eksiklikler var. Yolu bitiremediniz bariyer olmayan yerler var. Bariyerleri yapın burada ciddi eksiklikler var. Hiçbir şeyi ele alıp bitiremeyen bir İktidar. Aciz bir yönetim basiretsiz bir yönetim. Vergilerini ödeyen halk gerektiğini yapan halk bu yolun bitirilmesini istiyor. Bu yol bitirilmeli bu yolun partisi yok bunun siyaseti yok. Bodrum bunu hak etmiyor.

Defalarca dile getirdik bu yol bitirilmeli. Bu yolun bitirilmesini istiyoruz 6 senedir duran bir imalat burası. O kadar basit bir iş, Paranız yoksa  Her sene 500 metre yapsanız bu yol biterdi. Burada herhangi bir kaza olursa sorumlusu hükmettir.

Bariyerler le ilgili de bölgede olan tehlikeleri gösterdi. Karayollarının görevinin önlem almadığı bölgeleri gösteren Halil Karahan, bariyer bu yerlere olmayacak ta nereye olacak dedi. Bu bölgede 5 bölge var. Altları 40-  50 metre uçurum olan. Yoldan önce önlem alınmalı. 2018 yılında aynı şeyleri söylemiştik 1 km bariyer yapılması lazım. Güvenli seyahat yok. Tekrar söylüyorum burada  olacak herhangi bir ölümlü kazanın sorumlusu hükümettir.  Eğer yapamıyorsanız ya Büyükşehir’e devredin yada ilçe belediyesine devredin yapsınlar.

Toplantıya katılan bir vatandaşın bu konu CHP değil hükümetin yetkisindedir. Sorumlu CHP değildir. Bu ihmaller karayollarına aittir. Bunun sorumlusu yıllardır AKP hükümetinin buraları ihmal etmesinin sebebidir. dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Halil Karahan, Yalıkavak Yolu İçin Hükümeti Suçladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!