BODER Başkanı Dengiz “Afetzedeler İçin Otellerimizi Gönüllü Olarak Açıyoruz”

featured

BODRUM HABER – Kahramanmaraş merkezli yaşanan Deprem Felaketinin yaralarını sarmak için Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, BODER- TURSAB, BOYD, ve turizm kuruluşları yaraların sarılması için ortak bir çalışma başlattıklarını belirtti. Dengiz, karar alarak deprem bölgesinden gelen afetzedelerin tesislerde barınma ihtiyaçlarını karşılamak için ortak bir karar alarak afetzedeleri oda ihtiyaçları için konaklama taleplerini karşılamaya karar verdik. Konu ile ilgili sosyal medya ve mailler ile acentelerede bilgi paylaşımı yapacaklarını belirtti.  Konu ile ilgili olarak BODER Başkanı  Ömer Faruk Dengiz “ Konaklamaların AFAD üzerinden yönlendirmeler ile gerçekleşebileceğini, Bireysel olarak değil Valilik üzerinden gelen talepler değerlendirilerek depremzedeler odalara yerleştirilecek lütfen bireysel olarak kendi başınıza talep almayın” dedi.

TURSAB Başkanı Mustafa  Demir afet koordinasyon merkezinden alınan afaki rakamlara göre Muğla bölgesine 15.000 depremzedenin gelmesinin beklendiğini söyledi. Şuan 2000 yatak kapasitesi Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesine sunuldu. Yapılanların gönüllü hareketi olduğunun altını çizen Demir şuan otellerin çoğunun ekipmanı ve elemanı olmadığını bu sebep ile gönüllü olarak otellerini açan işletmelerin zaman içinde artabileceğini belirtti. Öncelik olarak yakın yerlere gidecek afetzedelerin tanıdık ve akrabaları olanların bu bölgeye gönderileceğini de ekledi. Elimizden geldiğince afetzedeleri burada ağırlamaya çalışacağız dedi. Şuan henüz AFAD üzerinden gelen bir ekip olmadığını belirten Demir, gelmek isteyen afetzedelerin AFAD koordinasyon merkezlerine kayıt yaptırarak gelmeleri gerektiğini önemle hatırlattı.

AFAD tarafından yapılan tahliye ve kalacakları şehir koordinasyon planı ise şöyle planladı;

Kahramanmaraş- Malatya – Diyarbakır’dan çıkanlar  Antalya

Adıyaman çıkışları Aydın’a

Gaziantep –  Hatay  –  Kilis -Mersinden olan çıkışlar Muğla ve İzmir

Osmaniye çıkışlar Muğla ve Nevşehir

Şanlıurfa’dan çıkışlar  Mardin ve Afyonkarahisar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BODER Başkanı Dengiz “Afetzedeler İçin Otellerimizi Gönüllü Olarak Açıyoruz”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!