Bodrum Vatandaşı Trafikten Dertli

featured

BODRUM HABER – Bodrum doğasıyla, yaşantısıyla samimi bir sahil kasabasıydı. Bu özelliklerinden dolayı yıllardır Türkiye’nin en önemli cazibe merkezi olma özelliğini korudu. Ancak yıllardır, özellikle pandemi döneminde aldığı göçler sebebiyle Bodrum artık sahil kasabası özelliğini yavaş yavaş kaybetmiş ve şehirleşmiş vaziyette. Bu da türlü sorunlara sebep oluyor. Bunlardan en önemlisi de Bodrum trafiğinin özellikle yaz aylarında İstanbul trafiğiyle yarışır hale gelmesi.

Vatandaşa göre trafiği bu hâle getiren pek çok sebep var. Kimine göre bu sebep araçların çok fazla fakat yolların çok dar olması. Pek çoğunun ortak kanısı ise yabancı plaka araçların büyükşehirlerdeymişçesine araç kullanması ve özellikle kuralları hiçe sayarak araç kullanmaları ile birlikte trafiğin iyice çekilmez hâle geldiği yönünde.

Bodrum halkına göre trafiğin en çok kilitlenmesine sebep olan nokta ise Bodrum Devlet Hastanesi’ne giden güzergah. Buraya alt veya üst taraftan yeni yol açılması talebi yoğunlukta.

Trafikte en çok vakit geçirenlerden olan dolmuş şoförlerimizden biriyle konuştuğumuzda ise şu cevabı aldık:

“Bodrum her gün turist ve göç alıyor ve herkes kendi hayat mücadelesi içerisinde bir yerlere gidiyor. Yolların genişletilmesi ve özellikle yeni park alanları açılması lazım. Şehirleşmeyle uyumlu akıllı kavşaklar da yapılması lazım. Tabi bu sadece belediyeyle olmuyor büyükşehir ve devlet katkısı da gerekiyor.”

Mikrofon uzattığımız bir taksi şoförü ise “Ana alter Turgutreis ana yol garaj istikameti karayollarının gözetiminde olduğu ve bu yola dal çık yapılmadığı sürece, belediyenin de buna gücü yetmediği sürece bu trafik sorununa hiçbir şekilde çözüm bulunamaz.” şeklinde konuşarak umutsuzluğunu dile getirdi.

Dileriz Bodrum’un trafik sorununa bir çözüm üretilir çünkü göçü engelleyemiyorsak en azından şehirleşmenin getirdiği olumsuzluklarla mücadele etmeyi öğrenmeliyiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum Vatandaşı Trafikten Dertli
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!