Bodrum’lu Turizmciler Su Sorunu İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

featured

BODRUM HABER – Bodrum’da son günlerde yaşanan su sorunları ile ilgili BODER ve Bodrum Otelciler Teknik Müdürleri, basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda su sorunu  ile ilgili tedbir alınması gerektiği ve önümüzdeki dönemlerde  su sorunu ile ilgili depolama ve denizden su elde etme yöntemini kurduklarını açıkladılar.

Bodrum Turizm Teknik Müdürleri Derneği başkanı Burhan Karabağ, “Turizm bakanlığının kontrolünde deniz suyunu halen kullanıyoruz. Söylendiği gibi çok pahalı bir sistem değil. Beş yıldızlı bir otel için konuşuyorum. sistemin kurulması bir ay sürüyor.  250 bin dolar civarı bir maliyeti var. Zaten turizm bakanlığı devamlı sizi kontrol ediyor. suyunuzdan numune alıyor. Kullanma suyu olarak ne kadar elverişli diye bakıyor. rapor veriyor. Biz de kullanıyoruz” dedi.

BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz ise aslında geç kalınmış bir proje olduğunu söyledi Dengiz sözlerine şu şekilde devam etti. “Bodrumda yüzlerce bu konuda yetişmiş eleman var. Belediyenin elindeki teknik elemanlar yetersiz kalıyor. Zaten yeterli kendini yetiştirmiş elemanlar da Bodrum’a gelmiyor. Çünkü Bodrum’da barınmak çok zor. Bir kişinin ailesiyle birlikte Bodrum’da yaşaması pahalı olduğu için Bodrum’a gelmiyorlar. Ama yine de otellerde çalışan teknik elemanlarla yapılacak bir çalışma ile çok iyi sonuçlar alınır” dedi.

Bodrum Turizm Teknik Müdürleri Derneği başkanı Burhan Karabağ ise, Bu yıl yüzme havuzlarındaki suları boşaltmama kararı aldıklarını bunun çok büyük bir müsriflik olacağını söyledi. Karabağ “Yüzme havuzlarındaki suyu 15 günde bir klorlayıp havuzun içinde tutmaya çalışacağız. Böylece 500 bin metreküpün üzerinde suyu kaybetmemiş olacağız. Bunu site yöneticilerine de önermek lazım. Belki pahalı gelebilir ama. Su kaybından daha önemli ne var şu anda” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’lu Turizmciler Su Sorunu İle İlgili Açıklamalarda Bulundu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!