Özyaba “Bodrum’u Özenle, Güvenle ve Liyakatla Yönetmek İçin Aday Oldum”

featured

BODRUM HABER – CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Şehir Plancısı Dr. Murat Özyaba basın toplantısı düzenledi. Aday adayı Özyaba toplantıda, kendisine dair merak edilenleri, neden aday olduğunu ve planladığı projeleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Özyaba Bodrum Belediye Başkanlığı’na adaylık gerekçesi olarak “Bodrum’un kentsel yapısını ve yerel yönetim organizasyon yapısını, yaşam kalitesinin ve yerel ekonomisinin hak ettiği düzey ve nitelikte olmadığı yönünde oluşan fikir birliği benim hareket noktamı oluşturdu. Suyun akmadığı, elektriklerin sıklıkla kesildiği, kıyıların işgal edildiği ve boğazına kadar hoyratça yapılaşan, ulaşımın kilitlendiği, gelen konuklarımızın mutsuz ayrıldığı, herkesin yüzünün asık olduğu, rengini, dokusunu ve kokusunu kaybetmiş bir kenti yeniden hak ettiği renkli yaşama kavuşturmak için aday oldum. Ege’nin en özel kıyısı olan Bodrum kenti hoyrat bir şekilde zedelendi. Bodrumlunun en güvendiği kurum olduğu ve olması gereken Bodrum Belediyesi’ne yönelik yaşadığı algı sorununu, güven sorununu yeniden tesis etmek için, yeniden karşılıklı güveni oluşturmak için aday oldum. 35 yıllık mesleki tecrübemle birçok kente kattığım çok sayıda değer, birikmişlerimle bundan sonra Bodrum’a akıtmak için aday oldum. Bodrum’u özenle, güvenle ve liyakatla yönetmek için aday oldum” dedi.

Bodrum’un yaşadığı sorunların çözümü olarak Akıllı Kent Sisteminin entegre edilmesi ile mümkün olacağını söyleyen Özyaba, “ Bodrum yeni nesil belediyecilikle tanışacak. Akıllı Kentler dediğimiz yapı içinde kurulacak Coğrafi Bilgi Sistemi ile yapılacak. CBS uygulanması çok kolay ve kısa sürede devreye girecek. Akıllı Kent Sistemi ile pek çok problem verici sensörlerle teknolojik yöntemlerle kontrol edilebilecek. Bu sistemi belediyeye oturtmak için yaklaşık bir yılımız harcanmak durumunda. Personel eğitimi, sistemin oturması, işlemesi gerekli teçhizatların sağlanması gibi. Sonra çok daha rahat, rasyonel işleyen bir kent organizması ve kent sistemi ile kucaklaşmış olacağız. Belediyede ciddi planlama ekibi oluşturacağız. Bunun için çok uğraştım ama beceremedim. Bu sefer yetki bende olunca yapabileceğim” dedi.

Üniversite öğrencisinden, çocuklara, yaşlılara herkese hitap edebilecek şekilde sağlık, kültür-sanat, eğitim, turizm ve pek çok noktada sosyal belediyecilik anlayışı ile projelerini hayata geçireceklerini aktaran Özyaba belediye başkanlığı mazbatasının alınmasından sonra yapmak istediği projelerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özyaba “Bodrum’u Özenle, Güvenle ve Liyakatla Yönetmek İçin Aday Oldum”
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Bodrum Sıcak Haber - Bodrum Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!